vestnik

Motoristi obujali spomin na Vivien Bohar

Damjana Nemeš, 25. 3. 2019
Mk Vulcan Riders Slovenia
Drugi memorial Zavoda Vivien Bohar.
Aktualno

V organizaciji Zavoda Vivien Bohar, ki je bil ustanovljen v spomin na Vivien Bohar, preminulo motoristko, je v Vučji vasi potekal že 2. memorial omenjenega zavoda.

Memorial, ki je bil sicer tokrat organiziran že tretjič, vendar v tej podobi drugič, je namenjen – kot že ime pove – predvsem druženju članov različnih moto klubov (MK) in hkrati s tem obujanju spominov na preminulo članico Moto kluba Diamonds Vivien Bohar.



Zavod Vivien Bohar oziroma z daljšim imenom Viven Bohar, zavod za vzgojo in izobraževanje motoristov ter pomoč žrtvam prometnih nesreč, ima dva poglavitna cilja, ki jima sledi, in sicer izvaja pomoč otrokom in družinam umrlih ter huje poškodovanih motoristov, tako z materialne kot tudi s psihične plati, osredotočajo pa se tudi na preventivo, s čimer želijo čim bolj ozaveščati motoriste. Zavod sta sicer skupaj s podporniki ustanovila starša Vivien Bohar, Slavko in Rija Bohar, tudi sama motorista, ki sta želela, da bi Vivien in njena strast do motociklizma živela v nečem dobrem še naprej.


cc0e3f75586f703fa952ff8e07c000c9
Mk Vulcan Riders Slovenia
Zavod Vivien Bohar.


Kot je povedal Slavko Bohar, je bil memorial zaprtega tipa, torej samo za povabljene moto klube. Povabilu se je odzvalo petnajst moto klubov iz Slovenije, ki so na ta način počastili spomin na preminulo motoristko. Kot je še dodal Bohar, so jim pri izvedbi memoriala pomagali tudi člani moto kluba Gronska strejla, ki so poskrbeli tudi za to, da udeleženci niso bili lačni in žejni.

e114fb4849608b850cb7f12c1b74319a
Mk Vulcan Riders Slovenia
Drugi memorial Zavoda Vivien Bohar.

473930539c381b31d4c6b31ddcfe9568
Mk Vulcan Riders Slovenia
Drugi memorial Zavoda Vivien Bohar.



Memoriala so se udeležili naslednji moto klubi: MK Gronska strejla, MK Tulipan, MK Pohorski abohi, MK Diamonds, MK Lisjak, MK Samorog, MK Jekleni jahači, MK Perniški asi, MK Jezerski duhovi, MK Black wings, MK Ketna, MK Loče, MK Cest bon, MK Vulcan riders in MK Atila.



f6428917add12ca623f9f3f055def98e
Mk Vulcan Riders Slovenia
Drugi memorial Zavoda Vivien Bohar.

memorial Vivien Bohar MK Gronska strejla zavod Vivien Bohar
Kaj zdaj berejo drugi