vestnik

MURA 05: Novo sojenje za milijonarjevo posojilo  

Andrej Bedek, 28. 3. 2018
Aktualno

Nekdanja predsednica Mure 05 Nataša Horvat Barič in nekdanji kapetan ekipe Fabijan Cipot se bosta še enkrat na sodišču zagovarjala zaradi domnevne goljufije pri sklenitvi posojilne pogodbe. Aprila lani sta bila že obsojena na pogojni kazni, vendar je višje sodišče sodbo razveljavilo.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je začelo novo sojenje nekdanji predsednici danes že propadlega nogometnega prvoligaša Mure 05 Nataši Horvat Barič in nekdanjemu kapetanu moštva Fabijanu Cipotu.

Oba so aprila lani enkrat že obsodili zaradi kaznivega dejanja goljufije, ker sta si pred začetkom klubskih priprav januarja 2013 od Leona K. iz okolice Murske Sobote, ki je zadel vrtoglav znesek denarja v eni izmed evropskih iger na srečo, izposodila 35 tisoč evrov, denarja pa mu klub nikoli ni vrnil. Sodnica Natalija Pavlič Goldinskij je takrat vsakega obtoženca obsodila na sedemmesečno pogojno zaporno kazen, vendar je višje sodišče sodbo razveljavilo.
Zdaj bo Pavlič Goldinskijeva še enkrat prečesala spis.Tako Horvat Baričeva kot Cipot sta se sicer že prvič branila, da nista imela namena nikogar ogoljufati, denarja pa Mura 05 ni vrnila, ker scenarij rešitve prvoligaškega moštva ni uspel, klub pa je bil po njunih besedah na robu bankrota že, ko sta sama prevzela vodenje. Sojenje se nadaljuje 18. maja.
Mura 05 sodišče goljufija fabijan cipot
Kaj zdaj berejo drugi