vestnik

Mura: Bivši mladinec in Hajdukov up novi okrepitvi  

Andrej Bedek, 17. 6. 2018
Nk Maribor
Tomi Horvat
Aktualno

Igralski mozaik Mure še ni dokončan, več bo znanega danes zvečer. Tomi Horvat in Špiro Peričić, ofenzivni igralec, in branilec, neuradno novi okrepitvi moštva iz Fazanerije.  

Mura se je okrepila pred vnovičnem debiju v 1. SNL. Dres Mure bosta v prihodnji sezoni med drugim nosila Tomi Horvat, bivši Murin igralec mlajših kategorij, nazadnje pa je igral v mladinski ekipi Maribora, ki je nastopala tudi v Ligi prvakov. Eden najbolj vidnih mariborskih mladincev v najelitnejšem tekmovanju je bil namreč prav Horvat iz Turnišča, ki je letnik 1999. Horvat je bil lani jeseni tudi strelec zmagovitega zadetka v prvem krogu na tekmi z moskovskim Spartakom, nosil pa je legendarno številko 10. Horvat je bil član mariborskega kluba od leta 2013. Z nogometom se je seznanjal v domačem Turnišču, pozneje pa se preselil v Muro, od koder ga je pot vodila v Maribor.



Druga okrepitev je obrambni igralec, 25-letni Hrvat Špiro Perišić. V sezoni 2017/18 je igral za Cibalo iz Vinkovec. V hrvaškem prvenstvu in pokalu je zbral 20 odigranih tekem, dosegel pa je tudi gol. 184 centimetrov visok osrednji branilec slovi po izjemni borbenosti in brezkompromisnem boju, nogometno kariero pa je začel pri splitskem Hajduku. V Muri bo bržda prevzel naloge poveljnika obrambe. Sicer je veljal za velik up Hajduka.

7470d2dc102d2ea304dcacf41158d9dc
Nk Cibalia
Špiro Perišić


Za okrepitve je bil zadolžen podpredsednik in športni direktor črno-belihDenis Rajbar, ki je ob Robertu Kuzmiču eden najbolj zaslužnih za vnovičen dvig Mure. Nabor novih okrepitev je širši, več bo znanega danes. Rajbar je namreč bil še v petek izjemno skop: "Nekateri dogovori so celo že sklenjeni, toda dokler pogodba ne bo podpisana, o imenih seveda ne morem govoriti. Iščemo ustrezne rešitve, v svoje vrste želimo privabiti mlade, ambiciozne igralce, ki so pripravljeni naporno delati. Prepričan sem, da bomo imeli konkurenčno zasedbo."


Sicer se Muraši intenzivno pripravljajo na sezono v 1. SNL. Na izredni skupščini so v sredo zamenjali predsednika novega prvoligaša iz Fazanerije, ko je Borisa Cigüta je nasledil prav Kuzmič. Cigüt je odstopil zaradi službenih obveznosti, nov predsednik, ki je poslovnež, precej je cenjen v Rusiji, pa je vse od prihoda v Fazanerijo julija 2015 alfa in omega kluba. Muro je takrat dobesedno prevzel na pogorišču in jo je v treh letih pripeljal nazaj na nekdanja pota. Kuzmič je ob nastopu funkcije poudaril, da se bo s polno odgovornostjo zavzemal za nadaljnji razvoj društva in njegovo uspešno poslovanje. Cilji ostajajo isti: postati stabilen prvoligaš in še okrepiti mladinsko šolo, iz katere mladinska in kadetska ekipa igrata v prvi ligi.
Jutri, v ponedeljek, Muraši začnejo s pripravami, danes pa se bodo zbrali na večerji.

mura okrepitve navijači prva liga
Kaj zdaj berejo drugi