vestnik

Mura: Eksplozija petarde v domžalski mreži

Tomo Köleš, 6. 8. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

V 3. krogu prve slovenske nogometne lige so nogometaši Mure s fenomenalno predstavo navdušili Slovenijo in "povozili" dotlej vodilne "ravbarje" iz Domžal s 5 : 1 (2 : 0).

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 3000 gledalcev, sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).

Strelci: 1 : 0 Kous (6), 2 : 0 Kouter (38), 3 : 0 Šušnjara (60), 3 : 1 Mujan (68), 4 : 1 Šušnjara (72), 5 : 1 Kouter (77).

Rumeni kartoni: Kouter, Kous, Šturm, Bobičanec; Milić, Husmani, Ibričić, Gnezda Čerin.

Rdeči karton: Klemenčič (29).

»Ljudje, ali je to mogoče?«, bi se lahko v slogu nekdanje komentatorske legende Mladena Delića vprašali po skorajda senzacionalno visoki zmagi Mure s 5 : 1 (2 : 0) nad dotlej vodilnimi Domžalami. Resda je po evropskem izpadu utrujena domžalska ekipa v Fazaneriji že v 29. minuti ostala brez enega igralca, a že do takrat je bila Mura boljši, hitrejši in nevarnejši nasprotnik.


Sobočani na krilih osvojene točke iz Maribora in spet izjemno glasnih mnogoštevilnih gledalcev so povedli že v 6. minuti, ko je po podaji kapetana Alena Kozarja zadel Žiga Kous. Ni minilo niti pol ure, ko je prodor Luke Šušnjare v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Tilen Klemenčič in si prislužil rdeči karton. A strel Luke Bobičanca z enajstih metrov je vratar gostov Dejan Milić ubranil. Vseeno je Muro v vodstvo z 2 : 0 že osem minut kasneje povedel Nino Kouter po odličnem prodoru in podaji Roka Sirka.


Šušnjara se je prvič med strelce vpisal v 60. minuti, ko je zadel z leve strani, v 68. minuti pa je padel eden najbolj nenavadnih zadetkov doslej v Fazaneriji. Tonči Mujan je močno sprožil z desne strani, skoraj ob kotni zastavici, žoga pa je skozi roke spolzela domačemu vratarju Deanu Šafariću v mrežo. Vendar je bila optična prevara, da je žoga končala za golom, tako močna, da nekaj časa skoraj nihče na stadionu razen strelca ni vedel, da so Domžale znižale na 3 : 1. A domačih to ni zmedlo. Šušnjara je po samostojnem prodoru s polovice igrišča spet premagal Milića v 72. minuti, piko na i pa je z ekshibicijskim strelom v 77. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Kouter.
##YOUTUBE-https://www.youtube.com/watch?v=v6zviZETAiU##


Mura je do konca imela še nekaj zelo obetavnih priložnosti, še eno ogromno je Šušnjari ubranil Milić, na drugi strani pa je bil nevaren le Agim Ibraimi. Sredi drugega polčasa je bil zaradi večkratnega ugovarjanja sodniku izključen še trener Domžal Simon Rožman.


Domačega stratega Anteja Šimundžo so gledalci skupaj z ekipo s stoječimi ovacijami pospremili z igrišča: »Igrali smo fenomenalno, zmagali s 5 : 1 v izjemnem vzdušju, vse je bilo za pet. Pred tekmo sem imel sladke skrbi, koga dati v prvo postavo, saj imamo v tem trenutku celo ekipo enakovrednih igralcev. A ne smemo se prepustiti evforiji. To je šele tretji krog, vsako naslednje srečanje pa je za nas še vedno derbi.«Mura v naslednjem krogu gostuje v Velenju.



Mura: Šafarić, Boškovič, Peričić, Kozar, Bobičanec 6 (Maruško, 74), Kouter, Kous ( Karničnik, 46), Sirk (Horvat, 65), Šušnjara, Šturm. Trener. Ante Šimundža.
Domžale: Milić, Klemenčič, Bizjak, Ibraimi, Mujan, Ibričić (Žužek, 71), Melnjak, Dobrovoljc (Hodžić, 56), Rom (Morris, 46), Gnezda Čerin, Husmani. Trener: Simon Rožman.







NŠ Mura NK Domžale