vestnik

Mura: Maroša, Sirk in Maruško prebili dekanski zid

Tomo Köleš, 22. 4. 2018
Aleš Cipot/fotolens.si
Aktualno

Nogometaši Mure so v 24. krogu druge lige v Fazaneriji dokaj rutinirano s 3 : 0 ugnali Jadran iz Dekanov, čeprav so obrambno naravnani gostje drugi zadetek dobili šele deset minut pred koncem.

Mura - Jadran Dekani 3 : 0 (1 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 750 gledalcev, sodnik: Slavko Vinčič (Maribor).

Strelci: 1 : 0 Maroša (10), 2 : 0 Sirk (80), 3 : 0 Maruško (89).

Rdeči karton: Podgoršek (64, drugi rumeni) - Jadran Dekani.

Zmaga Mure v srečanju z dekanskim Jadranom je bila več kot zaslužena, saj je poleg treh zadetkov nanizala še vrsto izjemnih priložnosti (Bobičanec, Kurbus, Kouter ...), Sirk je v 27. minuti zadel tudi vratnico, poleg tega pa je bil domači vratar Matošević v drugem polčasu popolnoma brez dela. Je pa res, da je Murin enosmerni promet potreboval kar veliko časa in truda, da je z drugim zadetkom šele dobrih deset minut pred koncem dokončno potrdil zmagovalca.
Začelo se je sicer sijajno za domače. Že v 10. minuti je Amadej Maroša, ležeč na tleh, začel lepo akcijo, v kateri sta sodelovala še Matic Maruško in Žiga Kous. Slednji je z desne strani podal do Maroše, ki je bil že na nogah v kazenskem prostoru in z rutiniranim strelom premagal gostujočega vratarja Zokija Cvetkovića - 1 : 0. Maroša je imel prvem delu še dve veliki priložnosti, a je obe zapravil.


V drugem delu si je gostujoči branilec Žan Podgoršek na hitro nabral rumena kartona in Dekanci so od 64. minute nadaljevali z igralcem manj. Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo njihova, sicer čvrsta, obramba pod nenehnimi pritiski Mure kapitulirala. To se je zgodilo šele v 80. minuti, ko je Luka Bobičanec s hitro podajo našel Nina Kouterja, ta je z desne strani poslal žogo na prvo vratnico, kjer je bil najhitrejši Rok Sirk in jo zabil v mrežo - 2 : 0.


Ko je bilo že jasno, da bo Mura v žep spravila nove tri točke, se je v 89. minuti nenadoma za strel z daljave odločil Matic Maruško in presenetil Cvetkovića - 3 : 0. Kmalu zatem je sodnik odpiskal konec srečanja.


Mura (62) ima tako spet 11 točk prednosti pred Nafto (51) in 12 točk prednosti pred Dravo (50). Do konca je še šest krogov, kar pomeni, da Sobočane samo še tri zmage ločijo od teoretične uvrstitve v prvo ligo, če seveda njiihovi konkurenti že prej ne napravijo spodrsljaja. Že v sredo bodo črno-beli gostovali v Dobu, naslednjo nedeljo pa bodo v Fazaneriji gostili Bravo. V tistem krogu se bosta med sabo pomerila tudi Drava in Nafta. Na lestvici strelcev sta sedaj skupaj na drugem mestu Bobičanec in Sirk s 14 zadetki, Maroša pa si deli četrto mesto z Anelom Hajrićem iz Radomelj, oba sta dala doslej po 12 golov.



Mura: Matošević, Boškovič, Kozar kap. (Lorbek, 82), Bobičanec, Maruško, Kous ru., Žiger, Maroša (Karničnik, 74), Sirk, Vaš (Kouter, 68), Kurbus. Trener: Ante Šimundža.







nogomet mura jadran dekani 2. SNL 3 : 0
Kaj zdaj berejo drugi