vestnik

Mura: Namesto naslova prvaka najslabša prvenstvena predstava

Tomo Köleš, 6. 5. 2018
Aleš Cipot
Zvonimir Žiger je naredil prekršek, po katerem je padel prvi zadetek za Krko.
Aktualno

Nogometaši Mure so v 27. krogu druge lige v Novem mestu po bledi predstavi izgubili proti Krki z 2 : 1 (1 : 0) in tako razočarali številne privržence, ki so upali že zdaj na naslov prvaka. 

Krka - Mura 2 : 1 (1 : 0)

Stadion Portoval Novo mesto, sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).

Strelci: 1 : 0 Kešinović (44), 2 : 0 Vujčić (61), 2 : 1 Maroša (80).

Rumeni kartoni: Pavič, Potokar, Kastrevec, Marotti; Žiger.

Mura je sicer začela obetavno in prva tretjina prvega polčasa se je odigrala takorekoč na polovici domačinov. Črno-beli so najprej poskusili s streloma z daljave, v 14. minuti pa prišli do prve velike priložnosti. Po podaji Luke Bobičanca je z glavo z bližine streljal Amadej Maroša, vratar Darko Marjanović pa je žogo izbil v kot. Po kotu, ki ga je izvedel spet Bobičanec, je z glavo s še večje bližine poizkusil Rok Sirk, a je Marjanović njegov strel odbil. V 24. minuti je Nino Kouter z zunanjim delom stopala podal pred vrata, eden od domačih branilcev je žogo nespretno odbil do Sirka, ki je spet streljal z glavo iz bližine, tokrat pa zadel samo zunanji del mreže.
Potem pa je sledil presenetljiv in nenaden padec tempa Sobočanov, ki so začeli igrati počasneje, nepovezano in razen občasnih prebliskov brez pravih idej v napadu. Tako je druga polovica prvega polčasa povsem pripadla gostiteljem, ki so začeli postajati vse podjetnejši. V 34. minuti so dvakrat nevarno streljali, najprej je vratar Kristijan Matošević žogo odbil, drugič pa jo je ubranil. Logična posledica napadalne igre domačinov je bil zadetek v 44. minuti. Zvonimir Žiger je najprej na desni strani napravil prekršek za rumeni karton, po prostem strelu Korejca Kima Dohyuna pa je z glavo streljal Karlo Kešinović in zadel mrežo Matoševića, ki je samo obstal na mestu - 1 : 0.


V drugem polčasu se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo. Gostitelji so zapretili s strelom čez vrata v 51. minuti, deset minut kasneje pa povedli, ko je streljal Daniel Vujčić, žoga pa je v gneči nekoga oplazila in prevarala že na tleh ležečega Matoševića - 2 : 0. V 65. minuti bi lahko Novomeščani povišali vodstvo. Dino Cvrtila je preigral Dejana Kurbusa in nevarno streljal. Matošević je žogo odbil, Dohyun pa jo je poslal mimo praznih vrat. To bi lahko na drugi strani kaznoval Amadej Maroša, ki je prav tako preigral branilca, nato pa žogo poslal le v zunanji del mreže.


Po zamenjavah in še enem nevarnem strelu Krke so se začeli črno-beli šele sedaj počasi znova prebujati. V 77. minuti je rezervist Arpad Vaš po samostojnem prodoru streljal v gneči, Marjanović je bil že premagan, žoga pa je švignila za malenkost mimo vrat. Majhen delček upanja je Sobočanom prinesla 80. minuta, ko je po dolgi podaji Nina Kouterja žogo sprejel Maroša, preigral svojega čuvaja in nato vendarle zabil žogo v mrežo - 2 : 1. Ko so številni navijači Mure, ki so se odpravili na dolgo pot v Novo mesto, začeli priganjati svoje ljubljence za morebitno izenačenje, so le-ti izvedli samo nekaj mlačnih napadov.


Le v 90. minuti je po kotu Bobičanca z glavo odlično streljal Maroša, a Marjanović je bil na mestu. To pa je bilo tudi vse, kar so črno-beli tokrat prikazali, in po takšni predstavi si zmage resnici na ljubo niti niso zaslužili. Tri točke so zasluženo pripadle Krki, ki je edina doslej v tem prvenstvu dvakrat premagala Muro, obakrat z 2 : 1.


Črno-beli tako to nedeljo še ne bodo prvaki in še ne bodo dosegli uvrstitev v prvo ligo, ne glede na to, če bo tudi Drava na gostovanju pri Taboru izgubila, saj sedaj Nafta za Muro zaostaja 9 točk, ravno toliko pa jih je še v igri tri kroge pred koncem. In naj spomnimo, Lendavčani imajo boljši medsebojni izkupiček v obeh tekmah (remi 2 : 2, zmaga v gosteh 1 : 2). Mura bo tako iskala preboj v prvo ligo naslednjo nedeljo, ko bo doma gostila ravno sežanski Tabor. Je pa v zadnjih treh tekmah viden občuten padec forme pri Sobočanih, kar je lahko veliko opozorilo. Generalka za prvenstveno tekmo bo že v sredo ob 17. uri, ko bo Mura v pokalu MNZ Murska Sobota v Fazaneriji gostila Beltince.



Krka:Marjanović kap., Martić, Kastrevec, Pavič, Škrbec (Tot, 87), Kešinović (Cerovec, 88), Marotti, Vujčić, Dohyun, Cvrtila, Potokar (Kambič, 71). Trener: Borivoje Lučić.


Mura:Matošević, Dodlek, Kurbus, Bošković, Žiger (Kous, 56), Lorbek, Maruško (Vaš, 76), Bobičanec, Kouter kap., Maroša, Sirk (Šušnjara, 67). Trener: Ante Šimundža.

nogomet 2. SNL krka mura 2 : 1