vestnik

Mura odpihnila Veržej in znova v finalu pokala medobčinske lige

Tomo Köleš, 23. 5. 2018
Aleš Cipot
Aktualno

V polfinalu pokala MNZ Murska Sobota so nogometaši Mure v Fazaneriji "odpihnili" Veržej kar z 9 : 0 (4 : 0).  Najučinkovitejši je bil Šušnjara s tremi zadetki in tremi asistencami za gol, izkazala pa sta se tudi Šlak in Kozar.

Mura - Veržej 9 : 0 (4 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 150 gledalcev, sodnik: Andrej Tratnjek (Murska Sobota).

Strelci: 1 : 0 Karničnik (2), 2 : 0 Kouter (18), 3 : 0 Šušnjara (35), 4 : 0 Šušnjara (45), 5 : 0 Šlak (56), 6 : 0 Kozar (69), 7 : 0 Kozar (82), 8 : 0 Šlak (84), 9 : 0 Šušnjara (87).

Rumeni karton: Vok (Veržej).

Mura se je z rekordno zmago nad Veržejem uvrstila v finale pokala Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, kjer brani naslov. Kot finalistka pa se je znova avtomatično uvrstila tudi v 1. krog Pokala Slovenije v naslednji sezoni. V drugem polfinalnem obračunu sta se pomerila Grad in Avto Rajh Ljutomer, po rednem delu je bilo 2 : 2.
V Fazaneriji je bilo že takoj v začetku srečanja jasno, kdo bo gospodar na igrišču. Po preteku prve minute je s strelom po tleh poskusil Žan Karničnik in zadel desni spodnji kot vratarja Nina Irgoliča - 1 : 0. V 18. minuti je po prodoru in podaji Luke Šušnjare z desne strani z diagonalnim strelom žogo v mrežo spravil Nino Kouter - 2 : 0.


V 35. minuti je s strelom po tleh z leve strani zadel Šušnjara - 3 : 0. Šušnjara je v 45. minuti postavil tudi izid polčasa, ko je po strelu Roka Sirka pospravil odbito žogo v mrežo - 4 : 0.




V 56. minuti se je prvič med strelce vpisal mladi Sebastjan Šlak, ki je že v 36. minuti zamenjal Luko Bobičanca. Ta je moral na svoj 25. rojstni dan že zgodaj z igrišča zaradi poškodbe noge.



Šlak ga je dobro zamenjal, saj je povišal na 5 : 0 po podaji Šušnjare z desne strani. V 69. minuti je kapetan Mure Alen Kozar prikazal sijajen slalom skozi obrambo Veržeja in na koncu še brez težav zaključil svojo samostojno akcijo - 6 : 0. Še lažje delo je imel v 82. minuti, ko je po strelu Šlaka od blizu pospravil odbitek v mrežo - 7 : 0.


Šlak je bil znova uspešen v 84. minuti, ko je visoko podajo Šušnjare z glavo preusmeril v mrežo - 8 : 0.


Svojo odlično igro je Šušnjara kronal v 87. minuti, ko je sam zadel z glavo po kotu Arpada Vaša - 9 : 0.


Ob devetih zadetkih bi lahko Mura še večkrat zatresla mrežo, saj je bil to za črno-bele pravi strelski trening. Z lepimi in močnimi streli se je nekajkrat izkazal Sirk, a so njegove žoge letele za malenkost mimo vrat. Priložnosti, kjer je bilo težje zgrešiti kot zadeti, sta zapravila Bobičanec in Šušnjara, poskušali so še Šlak, Kozar, Maroša in Žiger, po predložku Kozarja pa je Maroša v 86. minuti z glavo zadel tudi prečnik.


Edini nevarni strel je Veržej sprožil v 34. minuti, ko je z daljave poizkusil Jan Grmek, vratarju Kristjanu Matoševiću pa je žoga skoraj ušla skozi roke in noge, a jo je še zaustavil tik pred golovo črto.
Mura je v tej sezoni v treh tekmah Veržeju nasula kar 23 zadetkov, dobila pa samo 2 (zmage s 6 : 2, 8 : 0 in 9 : 0).



Mura: Matošević, Kozar kap., Bobičanec (Šlak, 36), Kouter (Vaš, 70), Šušnjara, Lorbek (Maruško, 70), Žiger, Lukač, Dodlek (Pucko, 46), Karničnik, Sirk (Maroša, 70). Trener: Ante Šimundža.
Veržej: Irgolič, Ftičar (Vinter, 51), Kolar Robnik, Maučec, Fanedl, Vok kap., Lah, Šošterič, Hanžel (Gjergjek, 62), Horvat (Barbarič, 59), Grmek (Lukač, 55). Trener: Boris Radoš.











mura veržej polfinale pokala MNZ 9 : 0