vestnik

Mura - Olimpija: Spektakel na razprodanem stadionu

Tomo Köleš, 16. 9. 2018
Aleš Cipot
Black Gringosi slavijo 27-letnico obstoja.
Aktualno

To je to. Dan D je končno tu. Nogometni spektakel med Muro in Olimpijo se bo začel ob 16. uri na stadionu Fazanerija. Že dolgo si nobena tekma ni bolj zaslužila naziva derbija, pa čeprav sta moštvi šele na 4. oz. 6. mestu lestvice. Spremljajte z nami!

Vse vstopnice so že včeraj pošle, tako da lahko pričakujemo blizu 4000 gledalcev. Mura ima po sedmih krogih 9 točk, Olimpija pa 11. Sobočani bi z zmago preskočili Ljubljančane na lestvici, ob remiju bi razlika med njima ostala ista. Mura bi tudi ob morebitnem porazu ostala na šestem mestu, v primeru slavja pa se lahko povzpne na četrto.


Domači strateg Ante Šimundža vlogo favorita prepušča Olimpiji, pripravlja pa posebno strategijo za Ljubljančane. Le-te bo bodrila cela kolonija navijačev, saj naj bi v Mursko Soboto pripotovali z najmanj štirimi avtobusi. Seveda jih ob tekmi najbolj zanima, kako se bo odrezal nov Olimpijin trener Zoran Barišić.

65aa7b7e6df3e5580f3370882e0a447b
Aleš Cipot
Kako se bodo tokrat obnašali Green Dragonsi? (Fotografija je iz leta 2009).

V prestolnico Pomurja sta že pripotovala tudi ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik Olimpije Milan Mandarić. Oba bosta skupaj s soboškim županom Aleksandrom Jevškom in predsednikom Mure Robertom Kuzmičem spremljala tekmo na stadionu, veliki štirje pa so že opravili skupno kosilo in sestanek.


27. obletnico obstoja bodo proslavili domači Black Gringosi, za to, da ne bi prišlo do bližnjih srečanj z Green Dragonsi, pa bo skrbelo okrog 150 policistov in 46 redarjev. Uživajte in spremljajte najpomebnejše trenutke skupaj z nami!

nogomet mura olimpija 2018
Kaj zdaj berejo drugi