vestnik

Nedeljska tekma z Mariborom bo dobrodelna. Zbirala se bo pomoč za mlado Emo

Vestnik.si, 25. 8. 2022
Aleš Cipot
Iz Nogometne šole Mura so sporočili, da bo nedeljski derbi z Mariborom imel dobrodelno noto.
Aktualno

Iz Nogometne šole Mura so sporočili, da bo nedeljski derbi z Mariborom imel dobrodelno noto.

Od nedelje do 31. avgusta se bodo pri klubskem baru, jutri in v soboto tudi na Murini stojnici v nakupovalnem središču BTC City zbirale donacije za Emo, ki je pred nekaj leti oslepela. Kljub temu se je uspešno spopadla z izzivi v gimnaziji in se vpisala na fakulteto. "S tem so seveda povezani tudi višji stroški in Ema bi za uspešen proces študija potrebovala novo brajevo vrstico. Prihaja iz petčlanske družine, njeni mlajši sestri obiskujeta osnovno šolo in jasno je, da dodaten strošek prinaša novo breme za njeno družino," so opisali. Vse pristaše črno-belih in tudi druge pozivajo, da s klubom in navijaško skupino Black Gringos pomagajo Emi in ji omogočijo lažje opravljanje študijskih obveznosti. 

Kako lahko pomagate? 

Donacijo lahko nakažete na transakcijski račun Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota. Številka računa, odprtega pri Novi ljubljanski banki je SI56 0234 0001 0412 848, pripisati pa morate še 'za Emo'. Donacije se zbirajo do 31. avgusta. 

V klubu so ob tej akciji spomnili, da si že vrsto let prizadevajo biti družbeno odgovorni. "Živimo v okolju, ki čarno-bejlim veliko daje in zato je prav, da se kot klub, po naših močeh, vključimo v reševanje stisk ljudi v Prekmurju," so dodali. 

dobrodelna-akcija za-emo pomoč