vestnik

Mura zanesljivo prek Brd, maskirani navijači napadli Black Gringose

Tomo Köleš, 15. 4. 2018
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
Aktualno

V zadnji tekmi 23. kroga druge lige so nogometaši Mure na gostovanju pri Brdih dosegli zanesljivo zmago. Izid je bil 1 : 4. Pred koncem tekme so maskirani navijači napadli Murine pristaše Black Gringose.

Brda - Mura 1 : 4 (0 : 3)


Športni park Vipolže, sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana).
Strelci: 0 : 1 Bobičanec (24), 0 : 2 Sirk (35), 0 : 3 Vaš (43), 0 : 4 Sirk (53), 1 : 4 Kavčič (59).

Je Mura že v prvi ligi? Na gostovanju v Vipolžah je zanesljivo in zasluženo ugnala v zadnjem času uspešna Brda, in ima po spodrsljaju konkurentov že 12 točk prednosti pred drugouvrščeno Dravo.
Potem ko so v 2. minuti domači zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko enega od Murinih branilcev v svojem kazenskem prostoru, so črno-beli počasi začeli vzpostavljati svojo prevlado. Prvi jo je potrdil povratnik v Murino ekipo Luka Bobičanec, ki si je v 24. minuti žogo nastavil na svojo močno levico in dosegel spet enega svojih prekrasnih zadetkov - 0 : 1. Nasploh je imel Bobi spet svoj šov, predvsem v prvem polčasu, saj je tekal, zadel, asistiral ter izvajal kote in proste strele. V 35. minuti je prodrl po levi strani in podal do Roka Sirka, ki mu ni bilo težko zadeti domače mreže - 0 : 2.


V 43. minuti se je žoga spet po strelu Bobičanca odbila od domačih branilcev, na pravem mestu pa je bil Arpad Vaš in jo zabil v mežo - 0 : 3.
Tako je bilo že po prvem delu jasno, da bodo tri točke znova romale v Murin žep. To sta v 53. minuti potrdila najboljša igralca tekme. Bobičanec je izvajal kot z desne strani, Sirk pa z glavo dosegel svoj drugi zadetek na tekmi - 0 : 4.

c72bea402af12af76ef2d4fbc6f8879e
Foto:nataša Juhnov
Arpad Vaš je bil strelec tretjega gola za Muro.


Domači, ki so se večji del srečanja branili, so izvedli lep hiter protinapad v 59. minuti, ko je po desni strani pobegnil Grega Debenjak in podal do Matije Kavčiča, ta pa je z močnim strelom premagal Kristijana Matoševića - 1 : 4. Po tem golu so Brda vzpostavila ravnovesje, Mura pa zaradi visokega vodstva ni preveč zapravljala moči za nove napade. Izid je ostal nespremenjen vse do konca, zato pa se je v 84. minuti dogajalo več ob igrišču. Maskirani navijači so namreč napadli in vrgli dimno petardo med Murine najzvestejše privržence Black Gringose, ki so se potem podali v tek za napadalci. Po mnenju domačih gledalcev so bili maskirani navijači Terror Boysi, ultrasi Gorice, ki je v tem času v prvoligaški tekmi izgubljala z Mariborom že z 0 : 4. Menda je bila o napadu obveščena tudi policija.


Mura: Matošević, Boškovič, Kurbus, Žiger, Kous (Dodlek, 82), Kozar, Maruško, Bobičanec, Maroša (Šušnjara, 77), Vaš (Karničnik, 67), Sirk.

9707e74faf047368f5f39688d8e52624
Igor Napast
Luka Bobičanec je bil po odsluženi kazni zaradi kartonov spet nazaj v vsem svojem sijaju.

nogomet 23. krog 2. SNL Brda - Mura 1 : 4