vestnik

Muraši pozivajo h krvodajalstvu

Vestnik, 14. 3. 2019
Aleš Cipot
V ponedeljek, 18. marca, ob 9. uri bo na oddelku za transfuzijsko medicino v murskosoboški bolnišnici izvedena krvodajalska akcija.
Aktualno

Krvodajalstvo je eno najplemenitejših dejanj, ki ga lahko storimo, da pomagamo sočloveku. Kako pomembno je darovanje krvi, se zavedajo tudi v Nogometni šoli Mura. Skupaj z zavarovalnico Generali so se odločili za krvodajalsko akcijo, k darovanju pa pozivajo tudi druge.

V ponedeljek, 18. marca, ob 9. uri bo na oddelku za transfuzijsko medicino v murskosoboški bolnišnici izvedena krvodajalska akcija. K sodelovanju pozivajo vse, ki bi radi darovali najpomembnejšo življenjsko tekočino. A darujete lahko tudi ob rednih krvodajalskih akcijah ob četrtkih med 7:00 in 11:00.


f5419335ed5af7bfaa124fef96b7aab6
Andrej Petelinšek
"Gre za majhno gesto, ki lahko reši marsikatero življenje. To je zahvala za vse, ki nam stojijo ob strani že vrsto let," meni Aleš Kegelj iz kluba.

'V lokalno okolje je potrebno vlagati'

»V lokalno okolje, v katerem delujemo in živimo, je pomembno vlagati. V zavarovalnici se zavedamo, da so takšne akcije zgled, zato bomo s ponosom darovali kri,« pravi Beno Štornik iz poslovalnice. Akcijo pozdravljajo tudi v taboru črno-belih. »V NŠ Mura živimo z našimi navijači in v naši povezanosti imamo posluh zlasti za tiste, ki potrebujejo pomoč. Če lahko s tem, da darujemo kri, pomagamo, to tudi z veseljem storimo. Gre za majhno gesto, ki lahko reši marsikatero življenje. To je zahvala za vse, ki nam stojijo ob strani že vrsto let,« meni Aleš Kegelj iz kluba.

Darovalec lahko postane vsak med 18. in 65. letom starosti, ki ima najmanj 50 kilogramov. Kri lahko darujemo štirikrat (moški) ali trikrat (ženske) na leto. Darovanje krvi je prostovoljno, brezplačno in anonimno. Z darovano krvjo preko transfuzije bolnikom nadomeščajo sestavino krvi, ki jim je primanjkuje.
NŠ Mura krvodajalstvo kri Krvodajalska akcija zavarovalnica generali