vestnik

Na 2. Prekmurskem malem maratonu slavil Matej Fujs

Tomo Köleš, 10. 10. 2017
Tomo Köleš
Odlična udeležba na 2. Prekmurskem malem maratonu v Moravskih Toplicah.  
Aktualno

Na 2. Prekmurskem malem maratonu v Moravskih Toplicah, ki sta ga pripravili občinska športna zveza Moravske Toplice ter ekipa ljubiteljev športa in teka, je bila v nedeljo dosti boljša udeležba kot lani, saj je tokrat sodelovalo skupno kar 338 tekačev.
Na glavnem teku oziroma na malem maratonu je na 21 kilometrov dolgi progi med člani zmagal Matej Fujs iz Lemerja, član Športno-fotografskega društva Maratonec. Drugi je bil Simon Malek Kuzmič iz Davčne hiše Alfa Omega, tretji pa Andrej Trojer iz Športnega društva Nanos Podnanos. Med članicami je slavila Andreja Zrnič iz Zgornjega Konjišča pred Moniko Topolnik iz Športnega društva Avgust Gašperin Stara Fužina in Petro Jenko iz Žerovinec.
Na polovičnem, 11 kilometrov dolgem teku je bil najhitrejši Aleš Zver iz Odranec pred Dejanom Preindlom iz Bratonec, oba iz Atletskega kluba Panvita Murska Sobota, tretji je bil Goran Špilak s Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. V ženski konkurenci je zmagala Marija Števanec iz Borejec pred Katarino Sočič iz Športnega društva Vaneča in Urško Hajdinjak iz Celja. Na kratkem teku je na 5,5 kilometra dolgi progi med člani prvi na cilj pritekel Martin Molk z Vrhnike, drugi je bil Žan Tanacek s Srednje zdravstvene šole Murska Sobota, tretji pa Slavko Kumek iz Snage Maribor.
Med ženskami je bila najhitrejša Andreja Gorčan iz Černelavec, članica Atletskega kluba Panvita, druga je bila Anja Domanjko iz Radenec, tretja pa Nina Horvat iz Teama Turbo Tropovci. Letos so prvič razdaljo 200 metrov na Štrkcevem teku premagali tudi najmlajši, ki so na cilj prišli s pomočjo maskote Štrkca.
šport prekmurski mali maraton MORAVSKE TOPLICE