vestnik

Na 38. Maratonu treh src pričakujejo med 8 in 9 tisoč udeležencev

Tomo Köleš, 18. 4. 2018
Tomo Köleš
Novinarska konferenca je tokrat potekala kar na prostem, pred hotelom Radin v Radencih.
Aktualno

Organizatorji letošnjega Maratona treh src (19. maja) so pri hotelu Radin v Radencih pripravili novinarsko konferenco, kjer so podali obilo podrobnosti o največji pomurski tekaški prireditvi.

Priprave na 38. Maraton treh src se približujejo koncu, saj se bodo tekači in pohodniki na proge podali že čez mesec dni - v soboto, 19. maja. Start maratona in polmaratona bo ob 9. uri. Organizatorji so poskrbeli za kar nekaj novosti, tako v tekmovalnem kot spremljevalnem programu. Na konferenci so vse podrobnosti pojasnili predsednik organizacijskega odbora 38. Maratona treh src Boštjan Gerlec, generalni sekretar organizacijskega odbora Marko Pintarič, direktorica hotelirstva v Zdravilišču Radenci Vesna Maučec, župan občine Bad Radkersburg Heinrich Schmidlechner, župan občine Radenci Janez Rihtarič in vodja tedenskih tekaških priprav za 38. Maraton treh src Andreja Zrnić.



a6f9e0a751e01ee183fcfb4f9d39ed01
Tomo Köleš
Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora, Andreja Zrnić, vodja tedenskih tekaških priprav, in Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src.


Tudi letos bodo tekači in tekačice štirikrat prečkali mejo med Avstrijo in Slovenijo. Prva popestritev bo na predvečer maratona, ko bodo udeleženci startne številke lahko prevzeli na tako imenovani "testeninki". Med novostmi pa je tudi sprememba startne ure teka na 5 km, ta bo sedaj ob 9.15. Radenski maraton bo letos tudi prizorišče državnega prvenstva v maratonu, gostil pa bo tudi evropski pokal v nordijski hoji. Tekaški praznik se bo zaključil zvečer s koncertom domače skupine The Cock Tails, za njo pa bo nastopila še slovenska evrovizijska predstavnica Lea Sirk.


Na maratonu bodo tudi letos netekmovalne discipline, kot so Pohod treh src ter Veveričkin in Srčkov tek. Prijave za maraton zbirajo do 8. maja, nato pa bo možna prijava samo še na dan prireditve. Organizatorji računajo, da bo številka udeležencev podobna lanski. Doslej imajo prijavljenih med 4 in 5 tisoč tekačev, skupno pa naj bi bilo vseh udeležencev med 8 in 9 tisoč. Kot kaže, bo slovenska udeležba letos bolj skromna, na maratonu in polmaratonu pa med največje favorite spet sodijo kenijski atleti in atletinje. Medalje na cilju bodo zopet podeljevali nekateri od znanih športnikov iz slovenske skakalno-nordijske reprezentance. Prav gotovo bo med njimi ali Peter Prevc ali Jernej Damjan. Več pa v Vestniku!

20c19925203e56c4572de71181773cb1
Tomo Köleš
Maraton treh src vsako leto pritegne veliko pozornost domačih medijev, tokrat pa so se jim na konferenci pridružili tudi kolegi iz Avstrije.

Nataša Juhnov
38. Maraton treh src hotel Radin radenci novinarska konferenca organizacijski odbor