vestnik

Na avtocesti tihotapil tablete

Vestnik, 20. 8. 2018
Furs
V tem kombiju so se gnetli begunci. 
Aktualno

Moldavcu zasegli 360 kosov tablet, ki so uvrščene na seznam nedovoljenih snovi. 

Uslužbenci Finančnega urada Murska Sobota so v petek, 10. avgusta, na pomurski avtocesti opravili preiskavo vozila z moldavskimi registrskimi oznakami. Danes so s Finanče uprave Republike Slovenije (FURS) sporočili, da so pri pregledu odkrili 360 kosov tablet Strombafort, ki vsebujejo učinkovino stanazolo, ki je uvrščena na seznam nedovoljenih snovi v športu.Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek, zaseženo blago pa so predali policiji.



Romun s tujci v kombiju
Tri dni prej, 7. avgusta, pa sta davčna uslužbenca mobilne enote murskosoboške finančne uprave med kontrolo ljudi in blaga na avtocestnem počivališču Pince pod drobnogled vzela 21-letnega Romuna, ki je vozil tovorno-kombinirano vozilo Renault Master. Med kontrolo je voznik predložil račun za blago, ki naj bi ga prevažal, a sta se davčna uslužbenca kljub temu odločila za pregled blaga v kesonu. Ko je voznik odprl zadnja in stranska vrata, so bile vidne le plošče iz stiropora, ko sta davkarja odstranila tri zavoje stiropora, pa sta prišla do kovinskega ogrodja, ki je bilo prekrito z mavčnimi ploščami. Povzpela sta se na stiropor in pogledala čez kovinsko konstrukcijo, kjer sta opazila 10 ljudi, ki so se stiskali ob steni vozila.
V tovornem kombiju je Romun nezakonito v Slovenijo prepeljal šest Indijcev in po dva državljana Pakistana in Irana. Primer tihotapljenja nelegalnih prebežnikov so prevzeli murskosoboški kriminalisti, romunskega državljana so privedli do preiskovalnega sodnika in ta je zanj odredil pripor.

Furs
Mobilni oddelki finančne uprave posredujejo po avtocestnem omrežju. Fotografija je simbolična. 
furs temno preiskava zasežene tablete