vestnik

Na binkoštnem pikniku za nadarjene otroke

A. Nana Rituper Rodež, 20. 5. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Na binkoštnem pikniku pred evangeličansko cerkvijo v Murski Soboti se je zbralo veliko ljudi.
Aktualno

Na binkoštno nedeljo je tudi danes po božji službi pred evangeličansko cerkvijo Martina Luthra potekal tradicionalni, enaindvajseti dobrodelni binkoštni piknik, ki ga organizira Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota. Izkupiček od piknika bodo letos namenili Fundaciji Benko, ki štipendira nadarejene otroke iz socialno šibkejših družin. 

Piknik je na binkoštno nedeljo, na praznik, ki je povezan z nastankom krščanske cerkve, v cerkvi pa želijo ta dan povezati z druženjem, dobrodelnostjo in pomočjo tistim, ki jo v nekem trenutku najbolj potrebujejo.


5e578f0405fa0a70e32a7a3c6a58a35c
A. Nana Rituper Rodež
Na binkoštnem pikniku pred evangeličansko cerkvijo v Murski Soboti se je zbralo veliko ljudi.


Kot je povedal murskosoboški evangeličanski duhovnik in pobudnik humanitarnega piknika mag. Leon Novak se letos sredstva s prostovoljnimi prispevki in srečelovom zbirajo za Fundacijo Benko. Ta fundacija, ki deluje v okviru cerkve, že vrsto let pomaga tistim mladim nadarjenim, ki s svojim delom, raziskavami in umetniškim delovanjem prispevajo k širjenju protestantske etike ter razvoju pomurske regije nasploh in izhajajo iz socialno šibkih družin, nekaj sredstev pa bodo namenili še za operacijo otroka v tujini.

721cbea90294e56a441a49f0128a3dbf
A. Nana Rituper Rodež
Pred cerkvijo se vsako leto zbere veliko ljudi.


Novak je še povedal, da fundacija pomaga nadarjenim otrokom pri izobraževanju in dodatnem usposobaljanju , pa naj so osnovnošolci, srednješolci ali študentje. Doslej so mladim razdelili okoli 30 tisoč evrov in jim s tem pomagali do uspeha in cilja na njihovi izobraževalni in karierni pot.


Vsako leto so na binkoštnem pikniku zbrana sredstva namenili v dobrodelne namene, v dveh desetletjih so največ, okoli 36 tisoč, namenili za Otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota za nakup manjših aparatur, ki izboljšajo kakovost in olajšalo zdravljenje najmlajših bolnikov, poleg tega pa pomagajo tudi drugim društvom in posameznikom.

2c5e123fc30089e7bbb3a91f2d9a828d
A. Nana Rituper Rodež
Na binkoštnem pikniku je letos vozila tudi grajska kočija iz dvorca v Rakičanu.

Binkoštni piknik evangeličanska cerkvena občina Leon Novak
Kaj zdaj berejo drugi