vestnik

Na dobrodelnem kulturnem večeru v Ljutomeru zbrali 3780 evrov

Vestnik.si, 28. 3. 2023
Župnijska karitas Ljutomer
Del sredstev so namenili oddelku paliativne oskrbe Splošne bolnišnice Murska Sobota za nakup ultrazvočne naprave.
Aktualno

Župnijska karitas Ljutomer je v tamkajšnjem domu kulture organizirala že 32. dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu, na katerem so zbrali 3780 evrov za dobrodelne namene.

V bogatem kulturnem programu so se predstavili učenci osnovnih šol Cvetka Golarja Ljutomer in Ivana Cankarja Ljutomer, duet Beročka - Selma in Marinka, sopranistka Elizabeta in duet Tihomir Babič in Uroš Sagadin. 

Kot so povedali organizatorji, so se nastopajoči s pesmijo in plesom poklonili vsem materam ženam, dekletom in drugim ljudem dobre volje, ki so napolnili dvorano. Nastopajoče je v pogovoru z moderatorjem dopolnila še Sara Ahlin Doljak iz Logatca, ki je predstavila multiplo sklerozo in svoje življenje s to boleznijo. 

Na dobrodelni prireditvi je bilo zbranih 3780 evrov. Darilni bon v vrednosti tisoč evrov so organizatorji na prireditvi izročili Manueli Kuhar Makoter, strokovni direktorici Splošne bolnišnice Murska Sobota in vodji tamkajšnje mobilne enote za paliativno oskrbo, in sicer za nabavo ultrazvočne naprave. Del sredstev so namenili društvu Vilijem Julijan za zdravljenje deklice Karoline, preostali del pa za pomoč družinam in posameznikom v stiski. 

Kot so še dodali organizatorji, je prireditev ponovno potrdila, da ljudje nosijo v sebi ogromno bogastva, ki dobi vrednost le, če ga podelimo med soljudi. 

dobrodelni-kulturni-večer ljutomer