vestnik

Na državno srečanje se je uvrstilo 39 raziskovalnih nalog

A. Nana Rituper Rodež, 26. 3. 2018
Gfml
Mladi raziskovalci bodo svoje naloge zagovarjali tudi na državnem srečanju. 
Aktualno

Na 26. regijskem srečanju Mladih raziskovalcev Pomurja v Radencih so podelili 22 zlatih, 22 srebrnih in 16 bronastih priznanj. 39 najboljših osnovnošolskih in srednješolskih raziskovalnih nalog po posameznih področjih napreduje na državno srečanje.

Na državno srečanje jih gre največ, 16, iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, šest iz OŠ I MS, po štiri iz Gimnazije Murska Sobota in Osnovne šole Sveti Jurij ter dve iz OŠ II MS. Po ena naloga pa iz Biotehniške šole Rakičan, Ekonomske šole Murska Sobota ter osnovnih šol iz Razkrižja, Odranec, Cankove, Fokovec in Puconec.


425a2adb746894b1bb8b7bfab9e57023
Gfml
Mladi raziskovalci.

Strokovna komisija bo pregledala najboljše iz vseh regijskih srečanj po Sloveniji ter izbrala tiste, ki se bodo uvrstile v drugi krog državnega srečanja mladih raziskovalcev in se potegovala za srebrno oziroma zlato državno priznanje.
Kot je povedal Mitja Slavinec iz Zveze organizacij za tehnično kulturo Slovenije, je taka raziskovalna dejavnost zelo pomembna, saj mladi skozi proces priprave raziskovalnih nalog nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se že zdaj interesno usmerjajo v določena področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod, svoje ugotovitve pa potem znajo tudi zagovarjati.
Državno srečanje mladih raziskovalcev je vsako leto sredi maja na Gimnaziji Murska Sobota.

Mladi raziskovalci Pomurja rezultati državno