vestnik

Na Dunaju predstavili zgoščenko Tine Žerdin in fotografije Mateja Fišerja

Vestnik.si, 14. 3. 2023
Arhiv Mateja Fišerja
Od leve: Jena Kološa Kušej (študentka/violina), Ana Vlaj Marwan (pisateljica), Aleksandra Šuklar (tolkala), Matej Fišer (fotografija), Črt Lasbaher (dirigent), Tine Sukič (kuhar), Kristina Šuklar (violina), Tina Žerdin (harfa).
Aktualno

Dogodek je potekal v Korotanu

V prostorih Slovenskega kulturnega centra v Korotanu na Dunaju je potekala prireditev Glas zvoka in podob, na kateri so predstavili novo zgoščenko harfistke Tine Žerdin iz Velenja in fotografije Mateja Fišerja. Zgoščenka Odzven harfonije je odziv na namen njene predhodnice (Harfonija, 2015), da se razširi in obogati slovenska izvirna literatura za harfo. 
Serija 24 izbranih umetniških fotografij Mateja Fišerja, tematiziranih na urbani, dunajski milje v najširšem smislu fotografske recepcije, pa sodi v okvir t. i. »street photography«, torej ulične fotografije mestnega vsakdana.
Na dogodku je bila tako skozi sliko, zvok in jedi predstavljena tako podoba Dunaja kot tudi Prekmurja in Prlekije. Izvedene so bile skladbe Slavka Šuklarja, Blaženke Arnič, Tomaža Sveteta in drugih redkih avtorjev, ki skladajo za harfo. 
matej-fišer tina-žerdin dunaj korotan
Kaj zdaj berejo drugi