vestnik

Na Goričkem so odprli še počivališče za avtodome

Damjana Nemeš, 6. 5. 2022
Vanesa Jaušovec
Apartmaje Džaboka in Gruška v Kruplivniku vodi družina Časar, roko nad vsem pa ima lastnica Edita. Foto Vanesa Jaušovec
Aktualno

Nova pridobitev omogoča tudi uporabo kopalnice, kuhinje, ločenih sanitarij in elektrike

Pred več kot sedemnajstimi leti je v Kruplivniku na Goričkem zaživelo manjše turistično apartmajsko naselje Džaboka in Gruška, ki ga vodita Edita in Karel Časar. Sprva sta bila gostom na voljo dva apartmaja, Džaboka in Gruška, zaradi vse večjega povpraševanja so uredili še apartma Črešnja. Pred približno tremi leti so v dolini nedaleč od naselja odprli še eno apartmajsko enoto, tako imenovano zemljanko Anika. Razvoj naselja pa se tu ni ustavil. Lani sta namreč lastnika začela urejati počivališče za avtodome, ki pa ga takrat zaradi že registriranih obstoječih dejavnosti Džaboke in Gruške še nista mogla pravno urediti. »Lani pozimi nam je le uspelo in sedaj je vse tako, kot mora biti,« pove Časarjeva.

apartmaji-džaboka-&-gruška, kruplivnik, edita-časar
Vanesa Jaušovec
Pri počivališču je urejen manjši objekt z ločenimi sanitarijami, manjšo kuhinjo in kopalnico. Foto Vanesa Jaušovec


Za ureditev počivališča so se odločili predvsem zaradi porasta povpraševanja po tej storitvi. Velikokrat so namreč dobivali vprašanje, kje na Goričkem bi lahko kampirali z avtodomi. »Dolgo časa smo razmišljali o tem, kje najti tak kraj, nato pa smo videli priložnost ob naši hiši. Za zdaj smo uredili prostor za tri avtodome, zraven njega pa smo uredili še manjši objekt z ločenimi sanitarijami za ženske in moške, manjšo kopalnico in kuhinjo ter možnost uporabe elektrike. Zraven objekta sta tudi prostor za piknike ter razgledna točka s teraso, od koder seže pogled vse do Sotinskega brega in do hribov v sosednji Avstriji, celotno pridobitev pa smo z apartmajskim delom povezali z utrjeno pešpotjo,« je opisala sogovornica.

apartmaji-džaboka-&-gruška, kruplivnik, edita-časar
Vanesa Jaušovec
Počivališče za avtodome je ograjeno in bo gostom ponudilo dovolj zasebnosti. Foto Vanesa Jaušovec


Avtodomarjev v Džaboki in Gruški od odprtja počivališča, ki so ga uredili iz lastnih sredstev, še niso imeli, prve goste pričakujejo v kratkem. »Ker si gostje pri nas lahko izposodijo treking kolesa, se podajo na lokalne prireditve ali na obisk k lokalnim ponudnikom, verjamem, da bo tudi to dobro zaživelo. Ne nazadnje smo dobro izhodišče za enodnevne izlete, saj smo blizu tromeje, v bližini sta tako Avstrija kot Madžarska.«
Čeprav nova pridobitev apartmajskega naselja še ni zares zaživela, lastnika že pogledujeta v prihodnost. Sčasoma namreč želita urediti še enostavne nastanitvene enote, podobne glampingu.

džaboka-in-gruška goričko kruplivnik