vestnik

Na Gradu preko kviza spoznavali gozd

N. M., 8. 6. 2018
Monika Šparaš
Zaključek kviza o naravi in človeku. 
Aktualno

Na gradu Grad je Javni zavod Krajinski park Goričko pripravil zaključni del Kviza o naravi in človeku. Kviz je potekal preko spleta v šolskem letu 2017/18 in je bil namenjen spoznavanju gozda.   

Mentorji so učencem pomagali v strokovni in poljudnoznanstveni literaturi poiskati odgovore na vprašanja o gozdu, kot življenjskem okolju, o gospodarjenju z gozdom in o njegovih prebivalcih. Prepoznavanje drevesnih vrst, gliv in zelnatih rastlin so učenci morali opraviti na terenu. V spletnem delu tekmovanja je sodelovalo 17 ekip iz 8 pomurskih šol.


df401d30f69035e25a17d9ef456776a5
Pixabay
Otroci so spoznavali gozd.


V finalni del tekmovanja v poznavanju naravne in kulturne dediščine v Krajinskem parku Goričko se je uvrstilo 5 ekip, tri iz OŠ Puconci in dve iz OŠ Cankova. Naloge so reševali brez pomoči mentorjev. Pomerili so se v petih nalogah, ki so od njih zahtevale znanje, iznajdljivost in spretnost. Prepoznavali so ptice in lesne vrste ter odgovarjali na vprašanja povezana z gozdom. Najbolje se je odrezala ekipa Pande iz OŠ Puconci, sledile so jim ekipe Veveričke iz OŠ Cankova, Ekolegende iz OŠ Puconci, Kačji pastirji iz OŠ Cankova in Marjetice iz OŠ Puconci.
Javni zavod Krajinski park Goričko bo vse finaliste nagradil z izletom v Krajinski park Ljubljansko barje, kjer bodo nagrajenci spoznali naravne in kulturne značilnosti barja.Finaliste so pomagali nagraditi še Pustolovski park Bukovniško jezero, Doživljajski park Vulkanija in Trgovski center Maximus.

kviz o gozdu in človeku krajinski park Goričko
Kaj zdaj berejo drugi