vestnik

Nezaupnica Pivčevi signal za odhod

Vestnik, 25. 8. 2020
STA
Aleksandra Pivec
Aktualno

Izredne seje sveta Desus se je udeležilo 52 članov sveta, ki so s 33 glasov za in 19 glasov proti izglasovali nezaupnico Aleksandri Pivec, predsednici stranke. Ta sicer še ostaja na čelu stranke.

"Pričakovala sem vse možne rezultate predvsem glede na to, kar se je dogajalo v zadnjih tednih. Medijski pritiski so bili veliki, razumljivo pa je, da je članstvo občutljivo na vsa ta dogajanja. Nad rezultatom nisem presenečena ali razočarana," je pojasnila Pivčeva. 

Izredna seja sveta Desus je bila prekinjena in se bo nadaljevala čez dva tedna, natančneje 9. septembra, v vmesnem času se bo sestala tudi statutarna komisija, ki bo preučila izglasovano nezaupnico. "Pozvala sem člane stranke, da ostanemo mirni in dostojanstveni, prosila sem jih tudi, da ne odhajajo iz stranke," tako Pivčeva, ki je dodala, da je nezaupnica signal oziroma znak za odhod, ravno zato pa tudi sama želi, da bo kongres sklican čim prej. V nadaljevanju prekinjene seje je sicer predvideno glasovanje o razrešitvi Pivčeve in imenovanju začasnega vodstva stranke, ki bi jo vodil do kongresa. 

"S predsednico nisva skregana, v določenih pogledih se le razhajava. Nesporno je, da kongres bo," je povedal predsedujoči seji Tomaž Gantar in dodal, da izid glasovanja o nezaupnici kaže, da imajo v stranki težave. 

desus aleksandra-pivec nezaupnica