vestnik

Na Kapeli odprli nov oddelek vrtca

I. B., 13. 1. 2023
Arhiv občine
Odprtje novega oddelka v vrtcu na Kapeli.
Aktualno

Vrtec Radenci - Radenski mehurčki je v enoti Grozdek Kapela odprl peti oddelek.

Enoto obiskuje 63 otrok, po besedah ravnateljice Barbare Horvat bo nov oddelek omogočil še deset otrok več. Prve bodo sprejeli že v ponedeljek. 

vrtec-kapela, nov-oddelek
Arhiv občine
Odprtje novega oddelka v vrtcu na Kapeli.

Projekt, vreden nekaj več kot 35 tisoč evrov, je v celoti financirala Občina Radenci. Dodatno igralnico, sanitarije in prostor za garderobo otrok so uredili v nekdanji garderobi Osnovne šole Kapela. V lanskem letu so pri osnovni šoli namreč zgradili telovadnico in tako garderobo premestili tja. "Ta prostor se je sprostil in ko smo iskali rešitve, kako zagotoviti dodatni oddelek, je bila to najbolj logična rešitev, ker je najbližje vrtčevskemu delu," tako ravnateljica. 

Ob odprtju novega oddelka je potekala tiskovna konferenca, na kateri sta ravnateljica in župan Roman Leljak izrazila zadovoljstvo o realizaciji projekta, potem pa so se v kulturnem programu predstavili še vrtčevski otroci. "Veseli smo nove pridobitve, saj imamo vedno več otrok na tistem območju in želimo vsem otrokom zagotoviti, da dobijo prostor tam in jih starši ne rabijo voziti v Radence, kar bi jim predstavljalo dodatno obremenitev," dodaja ravnateljica. Pravi še, da bodo kader za nov oddelek dobili z notranjo reorganizacijo. 

Arhiv občine
Odprtje novega oddelka v vrtcu na Kapeli.
vrtec-radenci enota-kapela nov-oddelek