vestnik

Na kvizu gasilske mladine so tekmovali tudi pomurski predstavniki. Kako so se odrezali?

Vestnik.si, 29. 11. 2022
FB PGD Moravske Toplice
Tekmovali so tudi mladinci PGD Moravske Toplice.
Aktualno

V Trebnjem je potekalo 20. državno tekmovanje v kvizu gasilske mladine, ki ga je organiziral Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije v sodelovanju z Gasilsko zvezo Trebnje in Dolenjsko regijo. Na tekmovanju je sodelovalo 79 ekip, od tega 28 pionirskih in 27 mladinskih ter 24 ekip gasilskih pripravnikov. Tekmovali so tudi mladi pomurski gasilci. Kako so se odrezali?

Med pionirji, ki so se pomerili v teoretičnem znanju, štafetnem vezanju vozlov in v gasilski spretnosti, sta od pomurskih društev tekmovali ekipi iz PGD Vučja vas in PGD Ključarovci. Prvi so zbrali 1117,8 toč in osvojili sedmo mesto, drugi so bili s 1107,6 točkami 16. Zmago so dosegli pionirji PGD Medvedce pred PGD Ožbalt in PGD Lovrenc na Dravskem polju. 

V mladinski konkurenci sta tekmovali PGD Nuskova in PGD Moravske Toplice. Člani ekipe iz rogašovske gasilske zveze so osvojili 1149,1 točk in zasedli 13. mesto, tekmovalci moravske ekipa so končali na 14. mestu, dosegli pa so 1148,6 točk. Prvo mesto so si zagotovili mladinci PGD Blagovica, drugi so bili predstavniki PGD Jarše - Rodica in tretji PGD Zbelovo. 

kviz gasilske mladine, trebnje
FB PGD Moravske Toplice
Letošnji kviz gasilske mladine je potekal v Trebnjem.

V kategoriji gasilskih pripravnikov sta barve pomurske gasilske regije branili ekipi PGD Vučja vas 1 in PGD Vučja vas 2. Tekmovalci prve ekipe so kviz končali na četrtem mestu, zbrali so 1136 točk, tekmovalci druge ekipe so bili z 1129,7 točkami šesti. 
Tekmovanje je potekalo prvič po dveh letih premora zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom. 

kviz-gasilske-mladine pomurski-tekmovalci rezultati