vestnik

KUD Lavina vabi na kotel poln filmčkov

Vestnik.si, 24. 7. 2022
KUD Lavina
Bograč kratkih filmov.
Aktualno

KUD Lavina s podporo Občine Lendava na grajskem dvorišču v Lendavi med 5. in 7. avgustom ponovno prireja butični filmski festival Bograč kratkih filmov/Rövidfilmek bográcsa.

Po premierni ediciji leta 2020 se Bograč kratkih filmov v mesto vrača s svežnjem kratkometražnih filmov po izboru idejnega in programskega vodje festivala, lendavskega režiserja Árona Horvátha Botke. S filmom Delčki (2020) je letos osvojil nagrado v kategoriji najboljša drama na dublinskem Festivalu neodvisnega filma, lani nagrado za najboljši kratki film na albanskem Balkan Film Food Festivalu, leta 2020 pa nagrado Vesna za najboljši kratki film, ki jo podeljuje strokovna žirija Festivala slovenskega filma.

ARON HORVATH BOTKA_Ina_Ferlan
KUD Lavina
Áron Horváth Botka

Letos so na programu, ki se vsak večer prične ob 21. uri, filmi Izhod v sili (r. Vladimir Tagić), Babičino seksualno življenje (r. Urška Djukić), Tempelj (r. Murat Ugurlu), Razglednice s konca sveta (r. Konstantinos Antonopoulos), Najtoplejši dnevi poletja (r. Maša Šarović), Nevihta (r. Anton Martin Emeršič), Vagabond (r. Dominik Enzi), Zbiratelji (r. Mia Martinović) in zadnja dva kratka filma Árona Horvátha Sčasoma ter Delčki.

Program projekcij bodo obogatili pogovori z ustvarjalci videnih filmov, letos bodo Lendavo obiskali turški režiser Murat Ugurlu, ki je filmsko režijo doštudiral na priznani poljski filmski šoli v Lodžu, avstrijski režiser Dominik Enzi, ki trenutno ustvarja na Dunaju ter ustvarjalci slovenskega filma Nevihta, ki je nastal pod okriljem produkcijske hiše Temporama.

bkf2020_Tomaž_Galič_4
KUD Lavina
Festival Bograč kratkih filmov.

kud-lavina lendava bograč-kratkih-filmov
Kaj zdaj berejo drugi