vestnik

Na Linhartovem srečanju tudi ljutomersko gledališče ONinME

Vida Toš, 25. 9. 2019
arhiv ONinME
Predstavo Babji parlament, Gledališke šole ONinME iz Ljutomera, so selektorji uvrstili med sedem najboljših v Sloveniji.
Aktualno

Predstavo Babji parlament, ljutomerske Gledališke šole ONinME, so selektorji izbrali med 111 predstavami in jo – skupaj s še šestimi - uvrstili v tekmovalni program gledališkega srečanja slovenskih ljubiteljskih gledališč.

Jutri se v Postojni začenja 58. Linhartovo srečanje, na katerem se bodo v tekmovalnem programu za matičke potegovale izbrane slovenske ljubiteljske gledališke predstave. Selektorji so si ogledali 111 predstav po vsej Sloveniji in zamejstvu in v ožji izbor poslali 20, v tekmovalnega pa 7 predstav. Med njimi je tudi ljutomerska Gledališka šola ONinMe s predstavo Babji parlament. Ljutomerčanke in Ljutomerčan – v Babjem parlamentu igrajo Mira Rebernik Žižek, Fani Zorev, Sonja Kolbl, Enja Zobarič in Jože Laba - se bodo predstavili v petek popoldan, kdo pa bodo letošnji dobitniki matičkov pa bo znano v soboto zvečer.

In kdo so še ostale predstave, ki se bodo potegovale za nagrade – matičke?

Poleg ljutomerskega Babjega parlamenta bodo to še: Gledališče 2B iz Bohinjske Bistrice z dramo Čakajoč Godota, Teater JJ, KD Janez Jalen iz Notranjih Goric s komedijo Arzenik in stare čipke, Skupina Hlodi, KUD Franc Kotar iz Trzina s predstavo Blaznost igre, Šentjakobsko gledališče Ljubljana z dramo Dvanajst jeznih mož, Studio A, KD Slovenj Gradec s predstavo Igra in Hiša kulture Celje s predstavo Kaj bi, che bi?.

V soboto zvečer bodo razglasili in podelili matičke; enega za najboljšo predstavo v celoti, podelili pa bodo tudi tri posebne matičke po izboru žirije.

oninme ljutomer gledališka-šola linhartovo-srečanje