vestnik

Na mizo koalicijskih partnerjev zaveza za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme

Vestnik.si, STA, 19. 1. 2023
Sašo Švigelj / M24
Po sredinem koalicijskem vrhu, kjer se je pozornost koalicije vrtela okoli razmer v zdravstvu, bo danes na mizo koalicijskih partnerjev romala vsebina zaveze za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme.
Aktualno

Po sredinem koalicijskem vrhu, kjer se je pozornost koalicije vrtela okoli razmer v zdravstvu, bo danes na mizo koalicijskih partnerjev romala vsebina zaveze za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Vsebovala bo časovnico zakonodajnih in izvedbenih ukrepov do leta 2025. Koalicijski poslanci bodo podpise k zavezi podali do naslednjega tedna.

Na koalicijskem vrhu na Brdu pri Kranju so se partnerji po besedah premierja Roberta Goloba dogovorili, da bodo vsi prisotni člani koalicije podpisali zavezo za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je prisotnim v sredo predstavil analizo zdravstvenega sistema, javnosti pa jo bo po napovedih predstavil v petek, pa je po Golobovih besedah dobil popolno podporo vseh udeleženih.

Koalicijski partnerji bodo tako danes dobili vsebino zaveze za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme, ki bo po napovedih predsednika vlade vsebovala konkretno časovnico zakonodajnih ukrepov, ki bodo sprejeti do konca leta, in tudi časovnico izvedbenih ukrepov, ki se bodo izvajali letos ter v letih 2024 in 2025. Podpise koalicijskih poslancev k zavezi je pričakovati v začetku naslednjega tedna.

Temu bo čez 14 dni, ko se bo koalicija znova sestala, sledil še aneks h koalicijski pogodbi, ki bo zajemal časovnico za vse reforme, ki jih Golobova vlada letos namerava začrtati. Premier ob tem zagotavlja, da bo za omenjeni aneks "dovolj časa, da bo prestal vse demokratične procese vseh strank v koaliciji". Sicer napoveduje, da ga bodo podpisali v roku šestih tednov.

koalicija vlada zdravstvo reforma
Kaj zdaj berejo drugi