vestnik

Na novo so zaposlili 20 delavcev

Majda Horvat, 23. 5. 2020
Nataša Juhnov
V Wolfordu izdelujejo zaščitne maske. Foto Nataša Juhnov
Aktualno

Preusmeritev proizvodnje šivanja nogavic so izvedli v zelo kratkem času.

Podjetje Wolford iz Murske Sobote je zaradi epidemije koronavirusa in velikih potreb po obraznih zaščitnih maskah v zelo kratkem času preuredilo delovne procese in se iz proizvodnje nogavic preusmerilo v proizvodnjo kakovostnih pralnih mask. Zaradi omenjene reorganizacije so ohranili delovna mesta ter v času od 20. aprila do pred kratkim zaposlili 20 dodatnih delavcev. Trenutno zaposlujejo 252 oseb, proizvodni program pa se izvaja tudi pri njihovih partnerjih.
»Na izziv trenutne situacije smo se odzvali samoiniciativno in odgovorno ter tako, da v največji možni meri skrbimo ter na prvo mesto postavljamo zdravje in varnost zaposlenih,« je ob tem povedal prokurist Jani Polanšček. 
Podjetje Wolford bo izkupiček od prodaje zaščitnih mask namenilo kritju stroškov proizvodnje in logistike, preostanek pa bodo namenili za donacije zdravstvenim ustanovam. Že so se odzvali na prošnjo Splošne bolnišnice Murska Sobota in ji podarili 455 parov bombažnih nogavic za zaposlene v zdravstvu v vrednosti približno devet tisoč evrov.

Murskosoboški Wolford je del avstrijske skupine Wolford, svetovno znanega proizvajalca nogavic, ki je marca 2018 prešel v last kitajske družbe Fosun.
Njihova glavna trga za nogavice sta bila Evropa (74 odstotkov prodaje) in ZDA (20 odstotkov). 

wolford zaposlitve
Kaj zdaj berejo drugi