vestnik

Na pohodu Vsi smo zmagovalci podelili "bočkor"

Vestnik.si, 23. 1. 2023
Javni zavod Krajinski park Goričko
Zlatko Drvarič, prejemnik bočkora za leto 2022.
Aktualno

Goričko drüjštvo za lepše vütro je organiziralo pohod Vsi smo zmagovalci ob 13-letnici pohodov po Goričkem.

Na približno osem kilometrov dolg pohod se je podalo nekaj več kot 30 udeležencev, ki so se zbrali pri gradu Grad na Goričkem, od koder so skozi grajski park krenili na pot. Najprej so se na kratko ustavili pri Marofski kapeli, nato pa so prvi daljši postanek z okrepčilom opravili na posestvu Korina v Dolnjih Slavečih, kjer sta jih sprejela Lovro in Monika Vehovar. 

na posestvu Korina
Javni zavod Krajinski park Goričko
Na posestvu Korina sta udeležence pohoda sprejela Lovro in Monika Vehovar.

Po postanku so nadaljevali pot do Gornjih Slaveč, ustavili so se na Bežanovi domačiji oziroma ob Cilini iži, ki je kulturni spomenik v Občini Kuzma, ter tam prisluhnili domačinki, ki jim je predstavila življenje pokojne Cile Bežan. 

pohodniki pri Cilini iži
Javni zavod Krajinski park Goričko
Pohodniki pri Cilini iži.

Sledil je še zadnji del poti do Gostilne Raj, kjer je bil tudi zaključek pohoda s toplo malico in podelitvijo priznanj najzvestejšim pohodnikom v letu 2022. Priznanja sta podelila Marjetka Škafar, predsednica Goričkega drüjštva za lepše vütro in Jože Rituper, vodja sekcije za pohodništvo v omenjenem društvu. Poleg priznanj je bil podeljen še bočkor, najvišja nagrada za pohodnika, ki se je v preteklem letu udeležil največ pohodov. Dobitnik letošnjega bočkora je Zlatko Drvarič iz Otovec, ki je bil na tridesetih pohodih. 

pohodniki pred gradom
Javni zavod Krajinski park Goričko
Pohodniki na začetku pohoda pred gradom Grad na Goričkem.

pohod-vsi-smo-zmagovalci krajinski-park-goričko gorički-bočkor
Kaj zdaj berejo drugi