vestnik

Na razpis soboške občine se prijavila tudi Sabina Gutalj, ki pravi, da so ji že med tožbo ponujali službo

T. M., 19. 2. 2020
Nataša Juhnov
Mestna občina Murska Sobota
Aktualno

Kot smo že poročali, je Mestna občina Murska Sobota objavila razpis za prosto delovno mesto, in sicer želijo zaposliti pravnika na oddelku za premoženjskopravne zadeve.

Omenjeni oddelek trenutno po pooblastilu vodi višja svetovalka za premoženjskopravne zadeve Martina Caf Šeruga, pred tem pa ga je vodila Milena Vöröš, ki je postala direktorica mestne uprave, potem ko je prejšnji direktor mestne uprave Srečko Đurov prevzel vodenje mariborske upravne enote. Poleg ustrezne izobrazbe morajo imeti kandidati tudi dve leti delovnih izkušenj. Z izbranim kandidatom bodo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas s šestmesečnim poskusnim delom. Na mestno občino smo poslali vprašanje, koliko kandidatov se je prijavilo na razpis, prejeli smo odgovor, da postopek še ni zaključen.

Nam je pa nekdanja vodja oddelka za splošne zadeve in pravna svetovalka v mestni upravi Sabina Gutalj potrdila, da se je prijavila na razpis. Kot je znano, je Gutaljeva dobila tožbo proti občini, s katero je dokazala, da so jo leta 2015 nezakonito odpustili, na podlagi neutemeljenih obtožb o šikaniranju na delovnem mestu. Mestna občina Murska Sobota pa je morala Gutaljevi nakazati odškodnino, ki po njenih besedah skupno znaša okoli 170 tisoč evrov.

a928e3a48fc9778923352f79d2b0a77c
Nataša Juhnov
Sabina Gutalj

»Na razpis sem se prijavila, ker sem na sodišču dokazala, da nisem nič kriva in lahko vsakomur pogledam v oči,« pravi Gutaljeva, ki še dodaja, da so jo k prijavi na razpis napotili tudi na zavodu za zaposlovanje.

Gutaljeva meni, da je objavljen občinski razpis v posmeh sodišču, na katerem je vodstvo soboške občine po njenih besedah dokazovalo, da je ne morajo ponovno zaposliti z razlago, da v mestni upravi več ni enakovrednega delovnega mesta: »Dva meseca po tem pa so že objavili razpis, na katerem iščejo pravnika.«

Pri tem izpostavlja še eno zanimivo informacijo: »Občina mi je ves čas trajanja sodnega spora ponujala zaposlitev na delovnem mestu vodje mestnega inšpektorata, v primeru, da umaknem tožbo, kar je razvidno tudi iz zapisnika.«

sabina-gutalj MOMS