vestnik

Na razpis za direktorja bolnišnice prispeli dve vlogi, Slavinec odstopil z mesta člana sveta zavoda

Majda Horvat, 10. 2. 2021
Nataša Juhnov
Splošna bolnišnica Murska Sobota.
Aktualno

Slavinec je odstopil, saj funkcija ni združljiva z njegovim položajem državnega sekretarja.

Na razpis za prosto mesto direktorja Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota sta prispeli dve vlogi. Čeprav se je rok za prijavo iztekel 9. februarja, bodo veljavne tudi vloge odposlane po pošti v razpisnem roku in prejete s pošto v sredo in v četrtek. 
Danes jih bo odprla komisija za izbiro direktorja bolnišnice ter preverila, ali kandidati izpolnjujejo razpisne pogoje. Svet zavoda SB Murska Sobota bo o direktorju odločal na naslednji seji, ki bo predvidoma 25. februarja, soglasje k izbranemu kandidatu pa bo nato podala še vlada. 

eef23acabd2db511b7653e0b062599c1
Nataša Juhnov
Slavinec je dejal, da si bo pridobil pravno razlago glede združljivosti funkcije državnega sekretarja s članstvom v svetu zavoda in če gre za nezdružljivost, bo odstopil z mesta člana sveta zavoda.

Svet zavoda zdaj vodi Suzana Šuklar, čeprav je bilo prej načeloma dogovorjeno, da bo to mesto zasedel Mitja Slavinec. Tik pred sklicem konstitutivne seje sveta zavoda, ki je bila minuli četrtek, je bila objavljena vest, da je bil Slavinec imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Sam je to povedal tudi na seji sveta zavoda, prav tako omenil njegov morebitni odstop. Slavinec je za naš medij dejal, da si bo pridobil pravno razlago glede združljivosti funkcije državnega sekretarja s članstvom v svetu zavoda in če gre za nezdružljivost, bo odstopil z mesta člana sveta zavoda. To je včeraj tudi storil. 

Poročali pa smo že o tem, da se dosedanji direktor SB Murska Sobota Bojan Korošec ne bo več potegoval za mesto direktorja. 

sbms razpis-za-direktorja vloge