vestnik

Na severovzhodu okrepljen severni veter, vremenoslovci prižgali oranžni alarm

Vestnik, 28. 2. 2020
Nataša Juhnov
Veter. Slika je simbolična.
Aktualno

Agencija RS za okolje napoveduje oblačen in vetroven preostanek tedna.

Danes bo pretežno jasno predvsem na Primorskem, drugod bo občasno zmerno oblačno. Pihal bo severni in severozahodni veter, ki bo okrepljen zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo danes od 5 do 12 °C. ARSO je izdal tudi oranžno opozorilo zaradi vetra, ta bo pod Karavankami in ponekod na Štajerskem dosegal sunke nad 70 km/h. 

Na vzhodu bo jutri delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod pa se bo od zahoda pooblačilo. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne pa od 8 do 13 °C. Nedelja bo oblačna, padavine pa bodo od zahoda postopno zajele vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Padavine bodo v noči na ponedeljek prehodno ponehale, umiril pa se bo tudi veter. 

Začetek prihodnjega tedna bo prav tako oblačen in spet bo pihal jugozahodnik. Dež bo vzhodno Slovenijo zajel v noči na torek. Letošnji februar je v zadnjih desetletjih tudi drugi ali najtoplejši, in sicer za 4-5 °C. Na državni ravni je bil toplejši le februar 1966. 

vreme napoved arso