vestnik

Na specialistični pregled samo z izpolnjenim vprašalnikom

Vestnik, 9. 7. 2020
Aleš Cipot
Vstop v bolnišnico je mogoč samo v primeru, da so vsi odgovori na vprašalniku negativni.
Aktualno

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota obveščajo, da pacientov, ki so naročeni na preglede, ne bodo več telefonsko klicali zaradi epidemiološke izvedbe, pač pa bodo ti ob vabilu prejeli vprašalnik z vprašanji o simptomih, ki bi lahko kazali na okužbo s koronavirusom.

Pacienti, ki bodo v prihodnjih dneh prihajali v specialistične ambulante, zaradi nenujnih zdravstvenih pregledov, bodo morali vprašalnik izpolniti en dan pred napovedanim terminom zdravstvene obravnave, resničnost navedb pa bodo potrdili s podpisom. "Ob tem vas moramo seznaniti, da z navajanjem neresničnih podatkov lahko ogrožate druge paciente ali osebje in ste v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih lahko kaznovani," sporočajo. 

Vprašalnik za epidemiološko poizvedbo za koronavirusom je dostopen na spletu, pacienti pa ga morajo izpolnjenega prinesti na pregled. Vstop v bolnišnico je mogoč samo v primeru, da so vsi odgovori na vprašalniku negativni. Če pa bo pozitiven vsaj eden odgovor, pokličite na 02/512 37 30, kjer vam bodo dodelili nov termin. 

Če na pregled s seboj ne boste imeli izpolnjenega vprašalnika, v bolnišnico ne boste mogli vstopiti. Na vstopnih mestih bo izpolnjen vprašalnik preverilo zdravstveno osebje. Iz bolnišnice pa še obveščajo, da pacienti na specialistični pregled pridite največ 15 minut pred terminom z zaščitno masko, če je možno, pa na pregled pridite brez spremljevalcev.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
Pacienti, ki bodo v prihodnjih dneh prihajali v specialistične ambulante, zaradi nenujnih zdravstvenih pregledov, bodo morali vprašalnik izpolniti en dan pred napovedanim terminom zdravstvene obravnave.
sbms nenujne-obravnave
Kaj zdaj berejo drugi