vestnik

Na vidiku spremembe v Novartisu. Kaj pomenijo za Lekov obrat v Lendavi?

Vestnik.si, 21. 1. 2022
Majda Horvat
Obrat Leka v Lendavi
Aktualno

V Leku, ki je del mednarodnega farmacevtskega podjetja Novartis, so potrdili informacije o tem, da proučujejo možnost reorganizacije, ki bi zajemala tudi Lekov obrat antiinfektivov v Lendavi, vendar naj spremembe na njegovo poslovanje ne bi vplivale.

Kot so zapisali, so konec oktobra lani začeli s strateškim pregledom poslovanja Novartisove divizije Sandoz, enega od vodilnih generičnih farmacevtskih podjetij na svetu, katere del je tudi omenjen obrat v Lendavi. Namen pregleda je preučiti, katera od možnosti je najboljša za nadaljnji razvoj Sandoza, možnosti pa sta dve, bodisi nadaljevanje poslovanja Sandoza v okviru Novartisa, kot tudi ločitev in samostojno nadaljevanje poslovne poti Sandoza. Odločitev o nadaljnjih korakih bodo sprejeli predvidoma konec letošnjega leta.

»Strateški pregled pa v ničemer ne spreminja strategije poslovanja Sandoza, prav tako ostajajo enake vse strateške, dolgoročne in kratkoročne prioritete,« so še zapisali v odgovoru.

K učinkovitejšemu poslovanje, kar je tudi namen morebitnih organizacijskih sprememb, naj bi v prihodnje prispevala še centralizacija funkcij, ki pa na poslovanje enote v Lendavi ne bo vplivala.

novartis lek lendava
Kaj zdaj berejo drugi