vestnik

V Gornji Radgoni začetek izvajanja poostrenega nadzora nad javnimi površinami

Vestnik, 14. 5. 2020
Vida Toš
Gornja Radgona
Aktualno

Iz Občine Gornja Radgona so sporočili, da bodo v mestu uvedli začeli izvajati poostren nadzor nad javnimi površinami zaradi porasta kaznivih dejanj in nedovoljenih ravnanj.

V zadnjem obdobju so na javnih površinah v mestu Gornja Radgona porasla kazniva dejanja. Kot poročajo iz radgonske občine, je med drugim nekdo odvil del železne ograje ob sprehajalni poti pri Muri, porezal varovalno jeklenico, pokradel okrasne rastline in vso tehnično opremo za namakanje. Prav tako opažajo, da se ob reki Muri v smeri proti Radencem nedovoljeno izkopava in odvaža zemljo. 

Vsa kazniva dejanja na javnih površinah in neupravičeni posegi v javni prostor bodo zato sproti prijavljeni pristojnim inštitucijam, ugotovljeni povzročitelji pa bodo kaznovani v skladu z veljavnimi predpisi. 

Kot še navajajo v izjavi za javnost, je ob uvozu k reki Muri in ob sami reki v tem delu nastalo pravo črno odlagališče zelenega odreza, ki se tja vozi popoldan ali pa čez vikend. "Odlaganje odpadkov, tudi zelenega odreza v naravo, ni dovoljeno. Ta vrsta odpada se lahko hišno kompostira ali predaja izvajalcu javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki," so še zapisali. Opažajo tudi, da ljudje sprehajajo pse po športnem kompleksu TŠC Trate, čeprav je tovrstno dejanje prepovedano, kar je tudi ustrezno označeno. "Zaradi vsega navedenega bo občinska redarska služba izvajala sistematičen poostren nadzor nad vsemi javnimi površinami. Poostren nadzor se bo v sodelovanju s policijo tako izvajal v popoldanskem času in med vikendom," so še pojasnili na radgonski občini, kjer se zahvaljujejo skrbnim občanom, ki so pravočasno sporočili opažena nedovoljena ravnanja.

občina-gornja-radgona gornja-radgona nadzor