vestnik

Nafta se je z zmago približala Dravi

Tomo Köleš, 11. 4. 2018
Jure Zauneker
Aktualno

Nogometaši Nafte so v zaostali tekmi 19. kroga druge lige v Lendavi premagali Cherrybox24 Tabor Sežano s 3 : 1 (1 : 1) in se približali drugouvrščeni Dravi le na dve točki zaostanka. 

Nafta je imela v prvem polčasu več priložnosti, eno od njih pa je za vodstvo domačih z 1 : 0 izkoristil Mateo Monjac. Kmalu za tem so gostje izenačili, ko je bil v 32. minuti po hitrem protinapadu uspešen Davor Škerjanc - 1 : 1. Po odmoru je vajeti v svoje roke oz. noge vzel domači napadalec Marko Roginić in Nafto znova popeljal v vodstvo že v 48. minuti - 2 : 1. Roginić je zmago Lendavčanov potrdil v 69. minuti s svojim drugim zadetkom - 3 : 1. Malce pred koncem srečanja je bil zaradi nevarne igre izključen vratar domačih Jurica Valentić, a je izid do konca ostal nespremenjen.




Nafta ima s to zmago sedaj 45 točk, kar je le dve manj od ptujske Drave (47), vendar bodo Lendavčani poleg domače tekme z Radomljami v soboto ob 14. uri imeli v torek ob 19. uri še zaostalo tekmo 21. kroga s kranjsko Zarico, in to spet na domačem terenu. Če bodo slavili v obeh srečanjih, bodo z drugega mesta gotovo izrinili Dravo, ki bo ta konec tedna igrala samo eno tekmo.Nafta je srečanje s Taborom začela v postavi: Valentić, Leuštek, Živko, Šeruga, Malešević, Novinič kap., Oštrek, Osmanaj, Monjac, Vinko, Roginić.
Poleg obračuna Nafte in Tabora sta bili na sporedu še dve zaostali tekmi 19. kroga druge lige: Kalcer Radomlje - Fužinar Ravne Systems 1 : 1 in Brda - Roltek Dob 4 : 0. Ravno z vse boljšimi Brdi se bo v Vipolžah v nedeljo pomerila vodilna Mura.


nogomet Nafta Lendava Tabor Sežana 3 : 1
Kaj zdaj berejo drugi