vestnik

Najpomembnejše tri točke doslej

Tomo Köleš, 20. 10. 2018
Nataša Juhnov
Žan Karničnik se je takole veselil svojega drugega zadetka v tem prvenstvu. (foto: Nataša Juhnov)
Aktualno

Mura je v dvoboju z Rudarjem dosegla svojo prvo zmago proti moštvom s spodnjega dela lestvice

Muri v uvodnem srečanju tega kroga sicer ni uspelo nemogoče, namreč da bi še tretjič zapored na domači tekmi do konca napolnila stadion, kakor si je želelo vodstvo kluba, je pa na dvoboj z Rudarjem v Fazanerijo vseeno pritegnila zelo zavidljivih tri tisoč gledalcev.
Le-ti so videli dokaj težko »delovno« zmago črno-belih, ki so bili skoraj cel drugi polčas z igralcem več. Še tretjič v tej sezoni je bil zmagovalec obračuna med Sobočani in Velenjčani odločen s tesnim izidom. V Velenju je slavil Rudar s 3: 2, v pokalnem dvoboju v Murski Soboti pa je zmagala Mura z 1: 0, ki je bila z 2: 1 boljša tudi tokrat. To je bila sploh prva zmaga črno-belih v tej sezoni v srečanjih z moštvi s spodnjega dela lestvice, saj so v tekmah s tovrstnimi ekipami doslej zelo trpeli. Na to je po koncu tekme opozoril tudi strateg domačih Ante Šimundža: »Prvo, kar sem povedal fantom v slačilnici, je bilo, da so to najpomembnejše tri točke, ki smo jih osvojili doslej v tej sezoni. Z njimi smo nadaljevali niz dobrih iger in pozitivnih rezultatov. Imeli smo izjemno težkega nasprotnika, ki ve igrati nogomet, a smo si ustvarili nekaj več priložnosti.«
Mura – Rudar Velenje 2: 1 (1: 1)
Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, gledalcev 3000, sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj) 7,5.
Strelci: 1: 0 Karničnik (v 26. min.), 1: 1 Tučić (32.), 2: 1 Šušnjara (72.).
MURA: Obradovič 6, Peričić 7, Kozar 6,5, Bobičanec 6,5 (od 89. Maroša 6), Maruško 6, Kouter 6, Kous 6, Sirk 6 (od 84. Rebernik 6), Lorbek 6, Karničnik 6,5 (od 62. Šušnjara 6,5), Šturm 7.
RUDAR VELENJE: Pridigar 7, Kašnik 6, Tomašević 6, Dedić 6,5 (od 81. Vodeb 6,5), Hrubik 6, Trifković 6,5, Pušnik 6, Arap 6, Radić 6, Črnčič 6 (od 60. Vasiljević 6), Tučić 6,5 (od 70. Škoflek 6).
Rumeni kartoni: Hrubik, Kašnik, Dedić, Arap. Rdeči karton: Kašnik (47.).
Igralec tekme: Špiro Peričić (Mura).

V ne preveč kakovostni predstavi, ki je le občasno ponudila več razburljivosti, je Mura povedla v 26. minuti, ko je po dolgi podaji Luke Bobičanca z desne strani Žan Karničnik po strelu z glavo zadel prečnik, od njega pa se je žoga odbila v mrežo. Rudar je izenačil le dobrih pet minut pozneje iz podobne akcije na drugi strani. Kapetan gostov Damjan Trifković je podaljšal žogo do Harisa Dedića, ta pa je z milimetrsko natančnostjo našel Milana Tučića, ki je z diagonalnim strelom z glavo premagal domačega vratarja Matka Obradoviča.
Po neodločenem izidu prvega polčasa pa se je takoj v začetku drugega dela zgodil verjetno odločilen trenutek. Izkušeni David Kašnik je zaradi prekrška nad Rokom Sirkom dobil še drugi rumeni karton in črno-beli so tako do konca imeli številčno prednost. Izkoristili so jo šele v 72. minuti, ko je po dolgi podaji Špira Peričića žogo s prsmi odložil Klemen Šturm, z natančnim strelom po tleh pa je sicer zelo dobrega vratarja Marka Pridigarja premagal rezervist Luka Šušnjara. »Fantom nimam kaj očitati. Igrali so dobro in enakovredno, dokler so bili v polni sestavi. Izključitev pa je odločila tekmo. Drugače ne komentiram sodniških odločitev, tokrat pa moram povedati, da sta bila oba rumena kartona Kašniku pokazana prehitro. S tem pa nočem iskati alibijev. Mura je zadela dvakrat, mi nismo, oba gola pa sta plod naših napak,« je po srečanju ocenil trener Rudarja Marijan Pušnik.

Poglejte še: (FOTO) Nova zmaga Mure
mura