vestnik

(Najuspešnejša srednje velika podjetja) "Vraščeni smo v okolje"

Majda Horvat, 6. 12. 2021
transpak.si
Podjetje Transpak je specializirano za povezovanje kompleksnih pakirnih linij.
Aktualno

Ob Paradajzu je strokovna komisija v akciji Pomursko podjetje desetletja med najuspešnejša srednje velika podjetja uvrstila Cleangrad, Rosenbauer, Transpak in Varis Lendava.

Varis sodi med najboljše proizvajalce dokončanih kopalnic v Evropi. V več kot 40-letnem obstoju so jih izdelali nad 100 tisoč, vrhunskost pa potrjujejo številne prejete nagrade.
Uvrstitev med nominirance za podjetje desetletja je zanje velika čast in hkrati tudi odgovornost za prihodnost, je dejala direktorica družbe Sabina Sobočan. »Varis Lendava je s svojimi koreninami vraščen v okolje. Iz korenin in ljudi črpamo smisel rasti. Dobimo pogum, da razpremo krila. Se pomerimo z najboljšimi. Delamo tudi zato, ker v Varisu ne obstaja besedna zveza: Ne da se. Namesto tega velja: Da se! Ta moto nas vodi v novo desetletje rasti.«
Večino kopalnic prodajo na tujih trgih, največ na nemškem, kjer s 15-odstotnim tržnim deležem spadajo med vodilne ponudnike, s svojimi kopalnicami opremljajo tudi hotele najprestižnejših svetovnih hotelskih verig, kot so Sheraton, Hiex, Holiday Inn in Motel One.

varis-lendava, kopalnice, gotove-kopalnice, hoteli, sabina-sobočan
Arhiv podjetja Varis Lendava
Varis sodi med najboljše proizvajalce dokončanih kopalnic v Evropi.


Njihov drugi prepoznavni proizvod so betonski elementi za skejterske parke in grbinaste kolesarske poligone (pumptrack).

Cleangrad

Cleangrad uspešno sledi cilju, da z individualnimi razvojnimi rešitvami po meri strank ter profesionalnim vodenjem projektov postane vodilni ponudnik čistih prostorov. »Cleangrad se je v zadnjih desetih letih razvil v inovativno razvojno podjetje, ki svojo široko paleto izdelkov in rešitev ponuja ter implementira pri največjih farmacevtskih podjetjih, kot so Pfizer, Johnson & Johnson, GSK, MSD, in drugih. S stalno rastjo, investicijami v digitalizacijo procesov in opreme, trajnostnim načinom dela, vključenostjo in enakopravnostjo vseh zaposlenih je podjetje Cleangrad postalo vodilni dobavitelj čistih prostorov in opreme v Evropi. In na to smo ponosni,« je povedal direktor Jernej Zupančič.

9401328ab45b80fcf016fdb46875e235
Arhiv Podjetja
Cleangrad je vodilni dobavitelj čistih prostorov in opreme v Evropi.

Cleangradove čiste sobe ustrezajo vsem glavnim mednarodnim standardom. Ponudba zajema celovito izvedbo projektov za farmacevtska podjetja, laboratorije, bolnišnice z operacijskimi sobami, za podjetja z mikroelektroniko, prehransko proizvodnjo in druga, kjer je treba zagotoviti sterilno okolje. Gre torej za podporo družbeno strateškim dejavnostim.

b307c72f3301b5f03fa382fff6f66dce
Robert Balen
Jernej Zupančič, Cleangrad.

Transpak

Transpak je družinsko podjetje, ki v zadnjem obdobju dosega izjemno rast prihodkov, dodana vrednost na zaposlenega se je potrojila, ob tem da raste tudi število zaposlenih. Podjetje je specializirano za povezovanje kompleksnih pakirnih linij. Ekipa projektnih menedžerjev, inženirjev in tehnikov, tako mladih kot z dolgoletnimi izkušnjami, predvsem v industriji hrane in pijač, pa tudi v drugih panogah, s partnerji ustvari celovite tehnične in komercialne rešitve pri projektih na ključ za kompletne polnilne linije ter celovite sisteme pakiranja. Cilj jim je postati prepoznaven v dejavnosti v Evropi, ostati visokotehnološko, razvojno in prodajno naravnano podjetje. Transpak prodaja na domačem kot na tujih trgih in na teh ustvari tudi večino svojih prihodkov.

transpak, polnilnica, trak, polnilni, pijača
transpak.si
Podjetje Transpak je specializirano za povezovanje kompleksnih pakirnih linij.

Rosenbauer

Podjetje je del skupine Rosenbauer, največjega proizvajalca gasilske tehnike na svetu, njegova glavna dejavnost pa je proizvodnja in prodaja gasilskih vozil ter opreme. V Gornji Radgoni ročno izdelajo celotno gasilsko vozilo na različnih podvozjih, in to od 30 do 40 na leto. Za hčerinska podjetja, povezana v skupino, ki poslujejo v Evropi in svetu, dobavljajo tudi posamezne komponente za gasilska vozila, kot so rezervoarji za vodo, podaljšane kabine in kompletne nadgradnje. V zadnjih desetih letih podjetje dosega konstantno rast, povečali so prihodke in število zaposlenih, ob tem pa vlagali v posodabljanje in opremo. Vstopili so tudi v postopek pridobitve pristopnega krovnega certifikata družbeno odgovoren delodajalec.

gornja-radgona, rosenbauer, oprema-za-gasilce, proizvodnja
Nataša Juhnov
V Gornji Radgoni ročno izdelajo celotno gasilsko vozilo na različnih podvozjih, in to od 30 do 40 na leto. Foto Nataša Juhnov

srednje-velika-podjetja pomursko-podjetje-desetletja rosenbauer transpak cleangrad varis