vestnik

Namesto klasičnih sveč na grobu prižgite naravne sojine

Vestnik.si, 22. 10. 2019
Pixabay
Bliža se prvi november, ko na grobove polagamo sveče.
Aktualno

Bliža se prvi november, ko bomo na grobove polagali sveče. Da bi lahko to storili na odgovoren in trajen način bodo v Zavodu Rastišče pripravili dogodek z naslovom Izdelovalnica trajnostnih sveč.

S tem se bomo izognili proizvajanju odvečne količine odpadkov, saj so plastične sveče na slovenskih grobovih v enem letu odgovorne za kar 2.400 ton odpadkov. "Prav tako bomo izbrali izdelavo sveč iz sojinega voska, ki je naraven in veganski proizvod, s čimer se izognemo škodovanju živalim in okolju," je povedala Nika Škof iz radgonske Iniciative Rastišče. Delavnico bodo izvedli v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 17:00 v Mladinskem centru v Gornji Radgoni, in sicer pod mentorstvom Mojce Benkovič, ki izdeluje sojine sveče pod blagovno znamko Sakura. 

Udeležba na delavnici postopka izdelave sojinih sveč je brezplačna. "Udeleženci bodo po izdelovalnici opremljeni z znanjem in veščinami za izdelovanje sveč, pa tudi z informacijami zakaj je pomembno biti pozoren na vplive vsakodnevnih praks na okolje," je še povedala organizatorka.

sojine-sveče prvi-november