vestnik

Napet rokometni "el clasico" v Radencih dobilo Pomurje

Tomo Köleš, 25. 3. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

Kljub razliki na lestvici in favorizirani vlogi Pomurja je bil pomurski rokometni "el clasico" v dodobra napolnjeni radenski dvorani večinoma zelo izenačen vse do konca. V prvem polčasu so bili mladi domači igralci boljši in zasluženo odšli na odmor s tremi zadetki prednosti. Igralci Pomurja so se namreč prevečkrat silili z meti iz neugodnega položaja, ki zato tudi niso zadeli cilja, v obrambi pa so jih hitri rokometaši Arconta z lahkoto prebijali.



31ae12f08258290103319c2f9d30a503
Nataša Juhnov
V prvem polčasu so igralci Arconta večkrat uspešno prebili obrambo Pomurja.


Tudi v drugem polčasu je najprej kazalo podobno in Radgončani so povedli že z 18 : 14. Nato pa je začel vse bolje in bolje braniti izkušeni gostujoči vratar Boštjan Belec, strelsko pa se je razigral Gregor Gregorec. Sobočani so ujeli domačine pri izidu 18 : 18, prvič pa povedli pri 21 : 22 in nato še pri 21 : 23. Nato so s skrajnimi napori držali minimalno prednost, Belec pa je bil vse bolj nepremagljiv. Pri izidu 22 : 24 so igralci Arconta prišli le na zadetek zaostanka, in potem po napaki gostov imeli še napad, ki pa ga je spet ubranil Belec, in pri 20 sekundah do konca in žogi za Pomurje je bilo jasno, da bo tesna zmaga tokrat pripadla rokometašem iz Murske Sobote. Mlada ekipa Arconta se ob tesnem porazu lahko tolaži z dejstvom, da je prikazala eno od najboljših iger v tej sezoni, ki daje upanje za prihodnja srečanja. Zmaga za Pomurje, ki se še vedno bori za 2. mesto in za napredovanje v 1.B ligo, pa je toliko pomembnejša, ker je njihova konkurentka Ajdovščina v tem krogu izgubila. Naslednji konec tedna bo prost za vse klube, nato pa bo Pomurje gostilo Sevnico.
Najboljša strelca za Pomurje v pravem rokometnem derbiju sta bila Gregor Gregorec (8) in Mitja Kozelj (7), najbolljši strelec za Arcont pa je bil Matej Rojht (5), medtem ko je tokrat drugače najbolj učinkoviti Matevž Žunič ostal le pri dveh zadetkih.

726f46b1dedad0be8d0d238199f79c4d
Nataša Juhnov
Po boljši igri v drugem delu so se tesne zmage na koncu veselili rokometaši iz Murske Sobote.

rokomet Arcont Radgona pomurje