vestnik

Napovedi o večjem številu okužb se uresničujejo, v Sloveniji spet padel rekord

Vestnik, 18. 9. 2020
Nataša Juhnov
Koronavirus
Aktualno

V Sloveniji so v četrtek opravili 3550 testiranj na koronavirus, potrdili pa 137 okužb. Skupno število okužb je naraslo na 4195.

Vladni govorec je podatke o številu okužb potrdil za Televizijo Slovenija in dodal, da sta dve tretjini okužb lokalnega izvora, tretjina na neznanega. Hospitaliziranih je 67 ljudi, na intenzivni negi pa jih je 11. Včeraj so za posledicami koronavirusa in drugih pridruženih bolezni umrli štirje ljudje. 

Največ, kar 37 okužb so včeraj zabeležili v občini Ljubljani, pet primerov je bilo v Kranju in Kamniku, štiri v Mariboru, Šmarju pri Jelšah, po tri pa v Rogaški Slatini, Pivki, Domžalah, Ilirski Bistrici, Trbovljah, Slovenj Gradcu in Lendavi. Dva nova primera so potrdili v občinah Celje, Šentjur, Radovljica, Gornja Radgona, Brezovica, Gorje, Miklavž na Dravskem polju in Vrhnika, eno novo okužbo pa v Braslovčah, Slovenski Bistrici, Novem mestu, Slovenskih Konjicah, Škofljici, Velenju, Vojniku, Jesenicah, Lovrencu na Pohorju, Medvodah, Lenartu, Novi Gorici, Postojni, Rače-Framu, Staršah, Ajdovščini, Igu, Kočevju, Logu-Dragomerju, Velikih Laščah, Murski Soboti, Preddvoru, Sevnici, Trebnjah, Benediktu, Polzeli, Tržiču, Zrečah, Cerknici, Hajdini, Mengšu, Muti, Naklem, Ormožu, Selnici ob Dravi, Sveti Ani, Šenčurju, Trzinu, Dupleku, Kranjski Gori, Tolminu, Vranskem, Zagorju ob Savi, Škocjanu in iz tujine. 

koronavirus slovenija okužbe