vestnik

(NAROČNICA MESECA) "Časopis je zame glasnik naše pokrajine"

Damjana Nemeš, 30. 5. 2022
Damjana Nemeš
Angela Jonaš prebira Vestnik že več kot pet desetletij, zanj pa je navdušila tudi sina Roberta, ki je časopis prejemal tudi v Črno goro, ko je tam služil vojaški rok.
Aktualno

Angela Jonaš iz Puževec že več kot petdeset let prebira Vestnik

Angela Jonaš, ki s sinom Robertom živi v Puževcih, je zvesta naročnica Vestnika že več kot petdeset let. Kot se spominja, je časopis z veseljem prebirala že v mladih letih, saj je bil zanjo vedno pristen glasnik naše pokrajine. Tednik z veseljem prebira še danes, čeprav morda kakšne teme izpusti.



»Ko ga dobimo v domači poštni nabiralnik, ga takoj v celoti prelistam, kasneje pa se lotim branja. Vsak dan ga berem vsaj eno uro, vendar pri tem izpustim teme o športu. Ta me ne zanima preveč,« iskreno pove 81-letna sogovornica.

naročnica-meseca, angela-jonaš
Damjana Nemeš
Angela Jonaš in sin Robert.

Športne teme, predvsem tiste, ki se tičejo Nogometne šole Mura, so veliko bližje Angelinemu sinu Robertu. »Mura je vedno prva, to moram obvezno prebrati. Potem pa sledijo še ostale vsebine o športu. Res pa je, da vedno začnem listati časopis na zadnji strani,« prizna Robert Jonaš, ki je imel Vestnik naročen tudi v času, ko je služil vojaški rok v Črni gori. »Spominjam se, da sem časopis tja dobival malce z zamikom, vendar mi je bilo vseeno zelo toplo pri srcu, da sem lahko prebiral domačo besedo, spremljal dogajanje v domačih krajih. Resda smo si takrat še bolj pisali pisma, vendar ta niso bila niti približno tako aktualna in zanimiva, kot je bil Vestnik. En teden sem prebiral eno izdajo časopisa, nato sem že prejel novo in sem spet imel material za branje.«

V času Robertovega služenja vojaškega roka so tako imeli Jonaševi naročena dva Vestnika, saj so ga redno prebirali tudi doma. »Takrat so me bolj zanimale teme o kmetijstvu, saj smo imeli doma živino, obdelovali smo veliko zemlje. Sedaj pa z veseljem preberem kakšen prispevek o vrtu, o cvetlicah,« pravi Angela. Oba s sinom se strinjata, da mora časopis ohraniti svojo tradicijo in še naprej biti glasnik naše regije. »To je tako kot knjiga. Če ni v fizični obliki, torej na papirju, ni isto. Enako je s časopisom, ta mora ostati v svoji obliki in ohraniti svoje poslanstvo,« še pravi zvesta naročnica Vestnika.

Vestnik naročnica-meseca angela-jonaš puževci