vestnik

(NAROČNICA MESECA) Vestnik je bil darilo za polnoletnost

Damjana Nemeš, 1. 7. 2022
Damjana Nemeš
Marija Koren iz Turnišča je naročnica Vestnika že več kot petdeset let.
Aktualno

Prodali so mleko in krompir, da so se lahko naročili na naš časopis

Marija Koren, ki z možem Alojzom in starejšim sinom živi na moževi domačiji v Turnišču, je na Vestnik naročena že več kot petdeset let. Ko je bila stara osemnajst let, ji je mama želela za rojstni dan nekaj podariti, vendar ni bilo zadosti denarja. »Rekla mi je, da bomo prodali mleko, pa nekaj krompirja, da me bo lahko naročila na Vestnik. Tako smo tudi storili in od takrat imam naročen časopis. Ko sem se poročila in iz Lipe preselila k možu, smo se na Vestnik naročili tudi tu v Turnišču,« pove naročnica meseca.


Ko je bila mlajša, je večino prispevkov prebrala v celoti, sedaj pri 72 letih pa bolj prebira krajša besedila, všeč so ji tudi recepti in nasveti za zdravje. »Saj bi brala več, vendar mi oči več ne služijo najbolje. Kljub temu redno spremljam novice o dogajanju v Pomurju. Spletne strani ne prebiram, saj moram časopis prijeti v roke,« je dodala in priznala, da izpusti le športne strani. Ta tematika ji ni blizu, zato pa toliko raje novice o tem prebere njen mož Alojz. »Velikokrat berem še ponoči, ko ne morem zaspati,« je povedal.

naročnica-meseca, marija-koren
Damjana Nemeš
Marija Koren, ki z možem Alojzom in starejšim sinom živi na moževi domačiji v Turnišču, je na Vestnik naročena že več kot petdeset let.


Za branje Vestnika sta zakonca Koren navdušila tudi svoja sinova. Mlajši, ki živi v Murski Soboti, ob obisku vedno vzame najprej v roke časopis in preleti aktualne novice, prav tako starejši sin, ki živi na domačiji v Turnišču. »Ravno zato imamo časopis nastavljen v kuhinji na mizi, da je vedno vsem na dosegu roke,« je dejala Korenova, ki ima še eno strast. Že več kot deset let namreč zbira izvode Vestnika in si na ta način shranjuje objavljene recepte. »Včasih sem jih izrezovala, potem pa mi je zaradi dela večkrat zmanjkalo časa. Takrat sem se odločila, da bom shranjevala kar cele izvode, tako si lahko kdaj pa kdaj za nazaj preberem še kakšne druge stvari.«

Zakonca redno prebirata tudi Pen, kot sta povedala, so jima všeč zgodbe o ljudeh in njihovih dosežkih. »Menim, da bi moral biti Vestnik pri vsaki hiši v Pomurju, ker pripravljate kakovostne in zanimive vsebine,« je ob koncu našega pogovora še dodala Marija Koren.   

naročnica-meseca Vestnik marija-koren