vestnik

(NAROČNICA MESECA) Vestnik je njena vez s Prekmurjem

Damjana Nemeš, 29. 11. 2022
Damjana Nemeš
Darinka Vrečič
Aktualno

Darinka Vrečič prebira časopis že od zgodnje mladosti, nanj je naročena od začetka devetdesetih let. Meni, da je nujen za lokalno okolje, saj je pomemben za ohranjanje pokrajine, jezika, je narodna entiteta.

Kot devetnajstletno dekle se je Darinka Vrečič iz Sodišinec preselila v Ljubljano, kjer je študirala, kasneje pa se tam tudi zaposlila in si z možem Francem, prav tako iz Sodišinec, ustvarila družino. Ko sta bila z možem stara petdeset let, sta v Orehovskem Vrhu v Občini Gornja Radgona kupila parcelo, na kateri sta kasneje zgradila hišo v objemu narave. »Oglas za prodajo parcele sva zasledila ravno v Vestniku. Ta naju spremlja že vse življenje. Sama sem ga kot mlado dekle prebirala že doma, vendar takrat nanj še nismo bili naročeni. Ko pa sva se ustalila v Ljubljani, sem rekla, da moramo časopis naročiti, saj bo to najina vez s Prekmurjem. Tako sva ga naročila dokaj pozno, šele v začetku devetdesetih let, vendar ga redno prebirava že veliko dlje,« nam pove Darinka Vrečič. 

Časopis sta zakonca Vrečič vrsto let prejemala na naslov stalnega bivališča v Ljubljani. Odkar imata v Orehovskem Vrhu svoj drugi dom in hišno številko, ga prejemata tja. Kot še pravi Vrečičeva, oba z možem Vestnik prelistata v celoti, prebereta pa tiste teme, ki ju zanimajo in so jima blizu. »Ker sem bila sama v glavnem zaposlena v kadrovskih službah, so mi blizu gospodarske teme, zanima me tudi lokalna politika. To vsekakor preberem, najmanj pa prebiram športne strani, ker to nikoli ni bila moja tema,« pove. Časopis največkrat vzame v roke zvečer, ko konča delo na vrtu.

darinka-vrečič, naročnica-meseca
Damjana Nemeš
Časopis sta zakonca Vrečič vrsto let prejemala na naslov stalnega bivališča v Ljubljani. Odkar imata v Orehovskem Vrhu svoj drug dom in hišno številko, ga prejemata tja.

Vestnik je po besedah naše naročnice nujen za lokalno okolje, saj je pomemben za ohranjanje pokrajine, jezika, je narodna entiteta. »Zame zagotovo ostaja vez s Prekmurjem, čeprav sva z možem vsak teden vsaj štiri dni tu. Starejši kot si, bolj se namreč nagibaš tja, kjer si bil rojen. Dogajanje v zvezi s Prekmurjem me zanima veliko bolj kot novice iz drugih regij, tovrstnih lokalnih tem pa v drugih časopisih ne morem najti. Nimam kaj slabega povedati o Vestniku, gotovo ga bom obdržala tudi v prihodnje,« je še rekla Darinka Vrečič, za katero je pomurski tednik tudi neke vrste popestritev in zapolnitev prostega časa.

Vestnik naročnica-meseca darinka-vrečič