vestnik

Nasilje na šoli: Učiteljici bi izkopal oči

, 21. 3. 2019
Nataša Juhnov
Otrok je bil nasilen, učiteljica mu je prisolila klofuto. Fotografija je simbolična. 
Aktualno

Na eni od pomurskih šol so si uprava šole in starši drugošolca v laseh. Posredovala tudi policija in zaradi nasilništva ovadila eno od učiteljic na šoli, zaradi brce v glavo pa drugošolca osumila kaznivega dejanja. 

Po dvajsetih minutah spremljanja pouka učenec drugega razreda ene od pomurskih šol izgubi zbranost. Postane nemiren. Včasih pouk moti tako, da glasno žvižga, spet drugič grize radirko in delčke pljuva v tiste, ki so blizu njega. V sošolce, učitelje, učiteljice. Če ga ti opomnijo na neprimerno vedenje, jih odriva, tudi udari.


Tudi na hodniku ta učenec velikokrat koga potisne, udari ali zmerja. Če ga učitelji okarajo, grdo govori. »Ti debela rit«, »Izkopal ti bom oči«, »Ubil te bom z nožem«, so njegovi stavki. Potem se sicer opraviči, a kot da je njegovo opravičilo naučeno in neiskreno, menijo na šoli.


Tak je izsek iz poročila, ki ga je šola poslala pristojnemu centru za socialno delo. Posredovala je tudi policija in zaradi brce v glavo drugošolca decembra osumila kaznivega dejanja. Policisti so z očitki seznanili center za socialno delo, šola je bila tako dolžna poročati.
Mama pa je pred kratkim eno od učiteljic prijavila policiji, ker je njenemu otroku primazala klofuto. Policisti so učiteljico ovadili zaradi nasilništva. »Ravnanja šole so prava slika vsega, kar je narobe v našem šolstvu. Trditve šole pa so obenem neresnične, žaljive in popolnoma zlonamerne,« ob tem pove mama drugošolca.
Več v novem, današnjem Vestniku.

Nataša Juhnov
Otrok je bil nasilen, učiteljica mu je prisolila klofuto. Fotografija je simbolična. 
temno policija šolar nasilje