vestnik

Odpirajo se tudi krajevni uradi

Vestnik.si, 7. 5. 2020
Nataša Juhnov
Odpirajo se krajevni uradi Upravne enote Murska Sobota.
Aktualno

V Sloveniji se življenje postopoma vrača v ustaljene tirnice. Naslednji teden se bodo tako odprli tudi krajevni uradi Upravne enote Murska Sobota.

V ponedeljek krajevni uradi, po tem ko so jih v sredini marca zaradi preprečitve širjenja koronavirusa zaprli, znova odpirajo vrata. Kot piše na spletni strani vlade, bodo s poslovanjem začeli v devetih pisarnah.

V Beltincih, Puconcih in Gornjih Petrovcih bodo krajevni uradi odprti ob ponedeljkih, sredah in petkih. Na Tišini, Cankovi in v Šalovcih ob torkih in četrtkih. Ob sredah in petkih bo obratoval krajevni urad Grad, v sosednjih Rogašovcih ob ponedeljkih in četrtkih ter v Kuzmi ob torkih. V Prosenjakovcih pa urad še nekaj časa ne bo posloval.

Hkrati vse uporabnike upravnih storitev pozivajo, da omejijo morebitne obiske na krajevnih uradih in presodijo o nujnosti upravnih storitev. Prav tako je potrebno upoštevati primerno varnostno razdaljo in uporabo zaščitnih mask. 

Na posameznih upravnih enotah pa še vedno velja, da upravno poslovanje poteka po sistemu naročanja strank (kadar je to mogoče oziroma kadar je upravno storitev mogoče izvesti brez prisotnosti stranke). Prav tako do nadaljnjega tudi velja, da stranke vloge upravni enoti posredujejo ali po klasični ali po elektronski pošti. 

upravna-enota-murska-sobota krajevni-uradi odprtje