vestnik

Nastaja v Murski Soboti nova upravna stavba MOL-a?

T. M., 17. 6. 2020
Nataša Juhnov
MOL ima 48 bencinskih servisov na območju celotne Slovenije.
Aktualno

Na mestu nekdanje kirurgije v Murski Soboti, ki so jo pred kratkim porušili, se bo kmalu začela gradnja novega poslovnega objekta, gre za investicijo gradbenega podjetja Drava s Ptuja.

Kot smo že poročali, je župan mestne občine Aleksander Jevšek povedal, da bo najemnik objekta računalniško podjetje, katerega imena niso razkrili javnosti, to pa naj bi ustvarilo 50 novih delovnih mest, česar doslej sicer investitor ni nikoli potrdil.

Po neuradnih informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvu, pa bi bila lahko najemnica novega objekta družba MOL Slovenija, ki ima danes sedež v Lendavski ulici v Murski Soboti. V MOL-u, ta je del madžarske korporacije, ki je eden največjih igralcev na trgu z naftnimi derivati na območju srednje Evrope, zaenkrat glede tega ne podajajo več informacij, saj pravijo, da je zadeva še v fazi dogovarjanja.

starabolnica
MOMS
Vizualizacija nove ureditve na mestu stare kirurgije. Foto MOMS

»Takoj, ko bo znanih več informacij, bomo zainteresirano javnost o tem tudi ustrezno obvestili in predstavili vse potrebne podatke glede morebitne selitve podjetja MOL Slovenija na novo lokacijo,« so zapisali v odgovoru. Tudi direktor Drave Sašo Kovačec zadeve ne komentira, ker so, kot pravi, v različnih fazah pogovorov s poslovnimi partnerji.

MOL Slovenija ima trenutno 48 bencinskih servisov po celotni državi, svojo maloprodajno mrežo pa je v preteklosti širil tudi s prevzemom družb Tuš Oil in Eni Slovenija. Družba ima v upravnem delu 55 zaposlenih, medtem ko je večino bencinskih servisov dala v upravljanje pogodbenim partnerjem. MOL ima desetodstotni tržni delež med prodajalci naftnih derivatov v Sloveniji.

mol-slovenija murska-sobota