vestnik

  Gabriela Sobočan bo kandidirala za narodnostno poslanko  

Majda Horvat, 5. 5. 2018
Robert Balen
Za predstavnika madžarske narodne skupnosti v državnem zboru se bosta potegovala Gabriela Sobočan in Ferenc Horvath.
Aktualno

Ferenc Horvath se je za kandidaturo odločil že v začetku leta, Sobočanova se je odločala dalj časa. 

Gabriela Sobočan, svetnica v lendavskem občinskem svetu in predsednica Krajevne skupnosti Dolga vas, je vložila kandidaturo za poslansko mesto madžarske narodne skupnosti. Kot poudarja, bo tudi kot poslanka nadaljevala z delom za koristi celotne skupnosti in pomagala ljudem, katerih probleme in razmišljanje dobro pozna, in državotvorno. Visoko politiko namreč sama vidi v službi potreb ljudi.


677937c7ff42a4184b44c000d3e6342e
Leon Novak
Gabriela Sobočan


Za glasove volivcev se bo potegoval še Ferenc Horvath, lendavski podžupan in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Ta je svojo kandidaturo napovedal v začetku leta, zanjo pa se je odločil takoj, ko je dosedanji poslanec Laszlo Göncz najavil, da se po treh mandatih v parlamentu več ne bo potegoval za poslansko funkcijo.

44fa6fc77b959d422550a37817d4fb84
Natasa Gider
Ferenc Horvath

Sobočanova se je o svoji kandidaturi odločala dalj časa in proučevala volilno telo ter možnost volilnega uspeha in teme, s katerimi bi volivce lahko uspešno nagovorila. Horvath in Sobočanova imata vsak svoj pogled na nekatera aktualna narodnostna in lokalna vprašanja in že zdaj tudi vsak svoj krog privržencev ter potencialnih volivcev, glede na svoje dolgoletno delo v poslanski pisarni pa Sobočanova lahko pričakuje tudi svetovalno pomoč Göncza.

Nataša Juhnov
Dolga vas, Gabriela Sobočan, Fotografija Nataša Juhnov
državni zbor volitve madžarska narodna skupnost Gabriela Sobočan Ferenc Horvath
Kaj zdaj berejo drugi