vestnik

Ne Dejan Karba in ne Norma Bale ne bosta državna sekretarja na Ministrstvu za kulturo

V. T., 11. 3. 2019
Majda Horvat
Dejan Karba z Radomerščaka je kandidiral za župana Občine Ljutomer, v borbi s soimenjakinjo v priimku - Olgo Karba - prišel v drugi krog, zdaj pa je v občinskem svetu.
Aktualno

Omenjeno ministrstvo poslalo odgovor s konkretnima imenoma najverjetnejših bodočih državnih sekretark in med njima ni nobenega od Pomurcev.

Zadnja dva tedna so se v javnosti razširile različne informacije, da naj bi za državnega sekretarja oziroma sekretarko na Ministrstvo za kulturo bila tudi dva kandidata iz Pomurja. In sicer se je najprej govorilo, da bo mesto zasedel Dejan Karba iz stranke Socialnih demokratov, ki je bil kandidat za župana Ljutomera, zdaj pa je ljutomerski svetnik. Kak dan kasneje pa so se razšile informacije, da pa naj bi se za mesto sekretarke na tem ministrstvu potegovala Noma Bale, prav tako članica stranke SD in dolgoletna direktorica Kultproturja v Gornji Radgoni.



Na ministrstvo za kulturo smo poslali vprašanje in iz službe za odnose z javnostmi so nam pravkar odgovorili takole: "Minister za kulturo mag. Zoran Poznič bo za državni sekretarki na Ministrstvu za kulturo predlagal dr. Tanjo Kerševan Smokvina ter mag. Petro Culetto. Vlada RS bo o njunem imenovanju odločala predvidoma v četrtek."

Nataša Juhnov
Norma Bale, Radenčanka, je profesorica in pisateljica ter kolumnistka.
državni srekretarji ministrstvo za kulturo Norma Bale dejan karba
Kaj zdaj berejo drugi