vestnik

V Gornjih Petrovcih ostali brez zobozdravnika. Ne vedo še, kdo bo delal in koliko

A. G., 3. 8. 2020
Nataša Juhnov
Gornji Petrovci
Aktualno

Potem ko se je zobozdravnik Aleksander Kerčmar, ki je dolga leta deloval v zdravstvenem domu v Gornjih Petrovcih, upokojil, so številni Goričanci ostali brez svojega zobozdravnika in ustrezne oskrbe.

Kot so nam sporočili iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, so zobozdravstveno ambulanto v Gornjih Petrovcih prevzeli s 1. julijem. »Takoj ko smo dobili koncesijo, je naš zavod organiziral delo v ambulanti, in sicer enkrat tedensko, ob torkih popoldne. Za zdaj je naš cilj biti čim bolj dostopen najranljivejšim, torej starejšim ljudem, ki nimajo lastnega prevoza, bolnim itd.,« nam je odgovoril Boris Egić, vodja zobozdravstvenih ambulant, in dodal, da za zdaj opravljajo le nujne storitve. 
Na vprašanje, koliko pacientov je imel dosedanji zobozdravnik, nam niso odgovorili, so pa poudarili, »da si morajo vsi pacienti, ki so imeli izbranega zobozdravnika Kerčmarja, na novo izbrati zobozdravnika, da bi jim bila omogočena zobozdravstvena oskrba v celoti«.

PHOTO-2020-07-28-15-23-06
Sanja Ulen
Zdravstvena postaja Gornji Petrovci

V odgovoru piše še, da so razpisali novo delovno mesto zobozdravnika in da na prijave še čakajo. »Zavod se zaveda potreb prebivalcev Gornjih Petrovcev in poudariti moramo, da bolniki ne bodo ostali brez oskrbe in da ni razpis tisti, ki bo odločal o tem, kdo bo zagotavljal zobozdravstveno varstvo v Gornjih Petrovcih. Mi bomo z obstoječimi kadrovskimi resursi organizirali delo in poskrbeli za njih,« je še dejal Egić.
Kot je moč razbrati iz odgovora, za zdaj ne vedo, kdo bo delal v Gornjih Petrovcih in koliko ur na teden bo ambulanta odprta.
Pojasnili so še, da bodo sistematične preglede šolarjev organizirali v ambulanti v Gornjih Petrovcih, po potrebi bo organiziran obisk v ambulanti za otroke. »Na dokončne rešitve ima največji vpliv trenutna situacija z epidemijo. Sami se tudi prilagajamo vsaki spremembi organizacije dela, kot nam narekuje trenutna situacija,« so še sporočili iz ZD Murska Sobota. 
zobozdravnik gornji-petrovci