vestnik

Nekatere trgovine so bile v nedeljo znova odprte

STA, Vestnik.si, 26. 7. 2020
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
Aktualno

Nekatere trgovske družbe so včeraj znova odprle vrata prodajaln. Vlada je namreč odpravila prepoved obratovanja ob nedeljah kot del protikoronskih ukrepov. Nekatere trgovske družbe bodo trgovine odprle prihodnjo nedeljo, ostale se bodo odločale glede na odziv konkurence.

Vlada je odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom sprejela sredi marca v okviru ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Po njem so bile trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte, odprti so bili lahko le bencinski servisi in lekarne.

Prepoved obratovanja ob nedeljah je prenehala v petek, zato so nekatere trgovske družbe danes odprla vrata kupcem. Med njimi so bili Mercatorjevi hipermarketi, supermarketi in trgovine v turističnih krajih, večina Tuševih poslovalnic ter Hoferjeve trgovine. Kupce so vabili tudi v trgovinah Eurospin, Bauhaus in Obi.

Murska Sobota, BTC, Spar, nakupovanje, trgovine, vozički
Nataša Juhnov
Slika je simbolična.

Sparove trgovine, ki so bile ob nedeljah in praznikih odprte pred razglasitvijo epidemije, bodo po napovedih družbe vrata znova odprle prihodnjo nedeljo, enako se obeta ljubljanskemu Eleclercu in nakupovalnemu središču Citypark. V Lidlu so povedali, da se bodo o nadaljnjih korakih odločali glede na odziv konkurence, zaenkrat ponovnega odprtja ob nedeljah ne napovedujejo niti v Jagru.